OTANT�K TA�

SİYAH ATEŞ OPAL MULTİCOLOR 1.84 KARAT

GEMSTONE (DEĞERLİ TAŞLAR)
Siyah Ateş Opal Taşı
Fiyatı      :      SATILDI TL
[dpsc_display_product]
Ürünün Özellikleri
  • 1.84 KARAT
  • AFRİKA
  • AYNI GÜN KARGO
  • EŞİ YOK
  • KDV DAHİL
  • KOLEKSİYON PARÇA
  • ÖZEL KUTUSUNDA
  • SİYAH OPAL MULTİCOLOR
  • VVS1 KALİTEDE

SİYAH ATEŞ OPAL MULTİCOLOR 1.84 KARAT

OTANTİK TAŞ FARKI İLE MÜZELİK MUHTEŞEM KOLEKSİYON PARÇA 1.84 KARAT VVS1 KALİTE DE BENZERSİZ SİYAH ATEŞ OPAL ÜRÜNÜMÜZ TEK PARÇA….

ÖZELLİKLERİ:

Siyah Ateş Opal Taşı

Siyah Ateş Opal Taşı

%100 DOĞAL SİYAH OPAL

AĞIRLIK :1.84 KARAT

BOYUT:13.30 X 7.90 X 3.20 MM

BERRAKLIK : VVS1

IŞILTI:ATEŞİ MULTİRENK SÜZMEZİ

SERTLİK:5.5-6.5

Opal taşlar en renkli. Renk görkemli oyun eşsiz ve ince örnekler bile daha değerli olabilir Diamond . renk oyun oluşur yanardöner taş inceledi edildiği açısı ile değiştirmek renk yanıp söner. Bu olgu, genellikle denir opalescence . renk oyun (bilinen renk büyük, tek tek yanıp oluşabilir schiller s), ya da küçük, yoğun flaş olabilir. renk yanıp söner yoğunluğu ve dağılımı, bir Opal değerinde bir belirleyici faktördür.
Kimyasal formülü SiO2 · NH2 O
Renk Beyaz, Renksiz, Mavi, Kırmızı, Yeşil, Sarı, Turuncu, Kahverengi, Pembe, Mor, Gri, Siyah, Şeritli, Renkli
Sertlik 5,5-6,5
Kristal Sistemi Amorf
Kırılma İndisi 1,37-1,47
SG 1,98-2,25
Şeffaflık Şeffaf için saydam
Çift Kırılma Hiçbiri
Parıltı Vitreus , inci , mumsu
Bölünme Hiçbiri
Mineral Sınıfı Opal

TÜM İLGİLİ
Renk oyun sergileyen opals Değerli Opals olarak bilinir ve renk oyun eksik opal Ortak Opals olarak bilinir. Taşlar değerli ve yaygın formları hem de kesilebilir, ancak değerli Opal Bu taş birincil gem-formudur. Değerli ve ortak Opals hem de pek çok çeşidi vardır. opal en çok arzu edilen ve güzel şeklidir Siyah Opal renk güçlü bir oyun ile bir koyu mavi, koyu yeşil ya da siyah arka plan ile opal olduğunu. Önemi yanında Beyaz Opal renk güçlü oyun ile hafif renkli gövde rengi (beyaz, sarı, krem, vs.) Opal olduğunu. Ayrıca önemli olan Ateş Opal , ya da Meksika Fire Opal Ortak Opal derin turuncu kırmızı bir form saydam bir şeffaf. Ateş Opal ayrıca renk oyun görüntüleyebilir ve bu denilen nadir Değerli Ateş Opal .

Birçok değerli Opals, ya siyah ya da beyaz Opals olarak sınıflandırılan olmasının yanında, ayrıca renk kendi oyun dağılımı ve alışkanlığı dayalı sınıflandırılır. Bazı son zamanlarda ticari isimler icat ederken bu isimlerden bazıları, eski kaynaklarımız var.

Opal çiftler genellikle takı kullanılan s, bir taban malzeme üzerine yapıştırılmış değerli opal ince dilim vardır. Bu tür taşlar katı opals çok daha ucuzdur, ancak renk aynı oyun sağlar. Opal ikili bazen açık ince bir tabaka ya da kubbe ile kaplanır Kuvars (Opal nispeten yumuşak bir mücevher olduğundan) çizilmelere karşı daha dayanıklı hale getirmek için. Bunlar bazen Opal denir triplet s.

Denilen bir durum çatlaması onları iç çatlaklar oluşturmak için neden belli Opals etkiler. Bu tutarlılık yoksun ve bazen öngörülemeyen olarak çatlaması, ilginç bir olgudur. Rasgele oluşabilir rağmen, onun sık sık nemli koşullarda kaldırıldı bir Opal çok hızlı kurumaya bırakılır olduğunda gerçekleşir, ya da Opal ani şiddetli ışığa maruz kaldığında. Bir Opal’de kıymetli taşın kesme ve parlatma sırasında olduğu gibi, titreşime maruz kaldığı zaman İnce çatlaklar da yer alabilir. çizilmeler ve “çılgınlığı” için gereken süre şiddeti taş arasında değişmektedir. Bazı bölgelerde, diğerlerinden daha crazing az eğilimli olarak kökeni, sık sık crazing olan direnç belirleyici bir faktördür. Aylar hatta yıllar boyunca aşamalı bir kurutma işlemi, bazı durumlarda etkili bir şekilde stabilize taş ve çizik bir esas olarak daha az risk ile kesilmiş ve parlatılmış olanak tanıyabilir.

KULLANIMI
Değerli Opals kesilir ve içine cilalı cabochon özellikle de s ve takı her türlü kullanılan kolye s ve halka centerpieces. Yangın Opalleri takı için birkaç taş keser içine yönlü edilir. Boulder Opal özellikle cabochons olarak, takı olarak kullanılan popüler bir formudur. Opal, özellikle Ortak Opal , aynı zamanda küçük süs rakamlar oyulmuş edilebilir.

Opal Taşı

Opal Taşı

ÇEŞİTLERİ
Opal çeşitleri bir bereket vardır. Diğerleri ya bazen kullanılan veya satıcıları tarafından yapılırken Black Opal ve Yangın Opal gibi bazıları, evrensel kabul edilir. isimleri aşağıda duymuş veya birçok bayi tarafından kullanılan görülen isimler. Orada bu liste için yanında diğer birçok isimler, ancak nadiren kullanılır ve bazı bayiler tarafından yapılan ve kabul edilmez.
Andamooka Opal – Opal Andamooka, Güney Avustralya.
Opal Bantlı Şekli – Opal renk bantları ile.
Siyah Opal – Değerli Opal siyah, koyu mavi, koyu yeşil, koyu gri ya da benzer koyu renkli arka plan veya baz rengi ile. Siyah Opal en değerli şeklidir Opal .
Boulder Opal – Değerli Opal Queensland, Avustralya, çatlaklar bulunan veya ironstone veya kumtaşı kayaların üzerinde kaplama olarak.
Kiraz Opal parlak kırmızı çeşitli Turuncu-kırmızı – Meksika Fire Opal .
Chrysopal – Opal benzer PRASE Opal , ama altın-yeşil renk ile.
Claro Opal – Şeffaf Opal rengi yoğun kırmızı, yeşil, mavi ve sarı oyun ile Meksika.
Ortak Opal – Herhangi Opal renk boşluksuz.
Contra Luz Opal – Opal bir ışık kaynağı taş arkasında sadece nerede renk oyun görülebilir.
Ateş Opal – kırmızı Sarı-turuncu Opal .
Flaş Opal – Opal büyük olan schiller aniden görünür ve taş döndürüldüğü olarak kaybolur s.
Gilson Opal – Sentetik üretti Opal kullanılarak oluşturulan Gilson süreci .
Harlequin Opal – Opal renk oyun tutarlı alacalı düzenlenmiş olan, elmas şeklinde, ya da çok parlak bir desen dikdörtgen şeklinde. Harlequin Opal Opal nadir ve çok değerli biçimlerinden biridir.
Bal Opal – saydam Şeffaf Opal turuncu-kahverengi, bal renkli arka plan bir portakal. O ya da renk oyun görünmeyebilir.
Macar Opal – açıklar Opal Macaristan’da eski kaynaklardan (yanı sıra Çek Cumhuriyeti gibi Avrupa’daki diğer yerlerden) dan. Bu terim, bozuk hale gelmiştir ve bazen tanımlamak için kullanılır Beyaz Opal hem de diğer yerlerden.
Hiyalit – Renksiz, hafif sarı veya mavi şeffaf çeşitli Opal , renk oyununu eksik.
Jelly Opal – Şeffaf Değerli Opal jelatinimsi bir görünüm ve mavimsi parlaklık ile. Jelly Opal ayrıca renksiz, şeffaf başvurabilir Ortak Opal .
Limon Opal – Opal limon sarısı renkte.
Lightning Ridge Opal – Opal Lightning Ridge (New South Wales), Avustralya. Opal farklı biçimleri Lightning Ridge bulunan rağmen, bu terim genellikle yüksek kalitede temsil Siyah Opal orada buldum.
Meksika Fire Opal – şeffaf Formu Opal genellikle turuncu veya kırmızı renkler ile Meksika. Meksika Ateş Opal, genellikle renk boşluksuz formunu ifade eder. Bu renk bir oyun sergilerse, o kadar bilinen Değerli Ateş Opal .
Moss Opal – Opal içeren duhûl s benzeyen yosun.
Nevada Opal – Opal Virgin Vadisi (Humboldt A.Ş.), Nevada.
Oniks Opal – Opal bantlı benzeyen Onyx .
Opal Jasper – Form üzerleyen breşik Jasper içinde çimento malzemedir Opal .
Opal Matrix – İnce tabaka Opal kayaç (on matrisin ).
Pinfire Opal – Opal çok küçük, toplu iğne başı boyutlu renkli yanıp söner.
Değerli Ateş Opal – kırmızı Sarı-turuncu Opal ( Yangın Opal ) Renk oyunla.
Değerli Opal – Herhangi Opal renk oyunuyla.
Slocum Taş – Bir sentetik yetiştirilen Opal . Ayrıca Slocum Opal denir.
Virgin Valley Opal – Opal Virgin Vadisi (Humboldt A.Ş.), Nevada.
Wax Opal – kahverengi Sarı Opal mumsu parlaklığa sahip.
White Cliffs Opal – Opal White Cliffs, New South Wales, Avustralya.
Beyaz Opal – Değerli Opal gibi, beyaz, sarı, bej ve bir açık renkli gövde rengi ile. (Dan Farklılaştırılmış Siyah Opal koyu arka plan rengi vardır.
Yowah Nut – Küçük, şeklinde yuvarlak Opal bir de Yowah (Queensland), Avustralya nodül ironstone gömülü. Yakından ilgili Boulder Opal , bu ceviz büyüklüğünde ironstone nodüller içeren cepler gibi en sık ortaya çıkar ven s veya canlı bir SERPİNTİLER Değerli Opal .
Yangın ve yıldırımları, gökkuşağı ve uzak denizlerin yumuşak parlaklık tüm renkleri: Doğanın tüm ihtişamı ince Opals manifoldu zenginlik yansıtılacaktır görünüyor. Avustralya kökenli klasik bir ülkedir. Neredeyse doksan beş tüm ince opals yüzde kuru ve uzak outback çöller geliyor.

Ateş Opali

Ateş Opali

Sayısız efsane ve masalları Avustralya yerlileri antik rüya süresi uzun bizim anısı önünde bir zamana geri kökeni de izlenebilmektedir bu renkli Gemstone, kuşatır. Bu kullanıcıların oluşturduğu tüm insanlara barış mesajı getirmek amacıyla, bir gökkuşağı üzerinde Dünya’ya indi onların efsaneleri bildirilmektedir. Ve onun ayak yere dokundu, çok noktada, en, taş canlandı ve gökkuşağının tüm renkleri parlayan başladı. Bu Opals doğum oldu.

İnce Opals grup, bir ortak özelliği harika taşlar, oldukça çok sayıda içerir: Onlar uzmanlar “opalising” olarak tanımlayan fantezi dolu renkleri, bir sürekli değişen oyun parlamaya ve ışıltı. Tür, oluşum yeri ve ana gövdenin rengine bağlı olarak, biz Queensland Karanlık veya Siyah Opal, Beyaz veya Işık Opal, Süt veya Crystal Opal, Boulder Opal, Opal Matrix, Yowah Kuruyemiş ayırt – sözde “resmi Ayrıca taş “, ve Meksika ve Ateş Opal. Opal varyasyonlar neredeyse sınırsızdır. Hepsi kendi özel bir şekilde gösteriyor ki renklerin benzersiz oyun – nedeniyle şeffaflık, ancak, yine de bir Güzel Opal örnek olarak kabul edilir Yangın Opal hariç. Opals renklerin tipik oyun eksik varsa, onlar sadece “Ortak Opal” olarak adlandırılır.

Upala, opallios veya opalus geliyor – hayranlık minik küreler tarafından oluşturulan

isim Opal muhtemelen “değerli taş” anlamına gelen “upala” Sanskritçe türetilmiştir. Bu muhtemelen “renk değişikliği” olarak çevirir Yunan terim “opallios” root oldu. Roma antik günlerde orada sözde “opalus geliyor” ya da bir “çeşitli unsurları taşı” var. Yani eski Romalılar zaten Opals renk böyle çarpıcı bir oyun göstermek neden bir iz vardı olabilir. Ama biz daha sonra bu gelecek …

“Almandine, Ametist parlayan mor, Topaz altın sarısına ince ışıltı ve Sapphire masmavi: Pliny, ünlü Romalı yazar, değerli taşlar en güzel mümkün olan en iyi özelliklerini birleştiren bir taş Opal denir tüm renkler “Güzel bir kombinasyon birlikte parlaklık ve ışıltı böylece.

19. yüzyılın ilk yarısına kadar, Opals nadirdi. Ama sonra kariyer aniden gürledi ve onları en popüler taşlar biri yaptı ve bu gelişmenin başlangıcı Idar-Oberstein taş merkezinin taş kesiciler getirdi. Art Deco çağında Opals çağdaş taş sanatçıları çünkü sırayla emaye, o günlerin bir başka çok popüler bir malzeme ile kombine edilmesi oldukça uygundur onların bastırılmış cazibesi, diğer tüm taşlar onları tercih ile, kendi yayıldığını yaşadı.

Opal renk oynamak çok özel bir cazibe ve hayranlık hayran kalacaksınız. Ama ne bu olguyu neden olur? Bu soru çok uzun bir süre için cevap imkansızdı. 1960’larda Avustralyalı bilim adamlarından oluşan bir ekip, bir elektron mikroskobu ile incelendiğinde Opals Sadece zaman, silika jel küçük küreler renklerin fantastik oyun sorumlu girişim ve kırılma belirtileri, neden olduğu ortaya çıktı. az ya da çok küçük yapılarda düzenlenmiş küreler, taş geçişi ışık diseksiyon ve her zaman yeni ve her zaman farklı gökkuşağının, tüm renkleri dönüştürerek başarılı.

Avustralya, klasik Opal ülke

Avustralya klasik Opal ülkedir ve bugün Güzel Opals dünya çapında en önemli tedarikçisidir. Neredeyse 95 Tüm Opals yüzde Aust gelen ralian mayınlar. Geri kalan beş yüzde Meksika’da mayınlı ve Brezilya’nın kuzeyindeki, aynı zamanda Idaho ve Nevada ABD eyaletlerinde, ancak son zamanlarda taşlar da Etiyopya ve Mali Batı Afrika ülkesinde bulunmuştur edilir.

Avustralya parçaları geniş bir iç deniz tarafından kaplıydı ve taş tortu onun kıyı boyunca biriken zaman Avustralyalı Opal tarihi, milyonlarca yıl önce aslında başladı. Su kütleleri geri sular, onlar tortul kayalarda sonuçlanan boşlukların ve nişler içine silika içeren su boşaltılan ve aynı zamanda bitki ve hayvan kalıntıları var birikmiştir. Temelde Opalleri basit silika ve su bir bileşimidir yavaşça silika taşı, Opal dönüştürüldü. Ya da, daha hassas olması: Opals su değişen oranları ile, silika bir jel vardır.

 

1849 yılında ilk Opal bloklar yanlışlıkla Tarravilla adında bir Avustralya sığır istasyonu bulundu. İlk Opal Araştırmacılar Opal kaya madenler Beyaz Cliff 1890 yılında başladı. Biri White Cliffs, Lightning Ridge, Andamooka veya Coober peddy gibi yerlerde söz Ve bugün bile Opal aşıkların gözleri yanar: Bu Avustralya Opal alanların efsanevi siteleri için. En ünlü biri muhtemelen Lightning Ridge, coveted Siyah Opal bulundu başlıca yerdir. Kristal Opal ve Işık Opal gün ışığına getirilen Andamooka, kam 6, 843 kilogram, “Andamooka Desert Alev” ağırlığı ile muhtemelen en büyük Opal bulundu yerde olmak sahiptir. Coober Peddy, bu arada, “bir delik beyaz adam” anlamına Aborjin dilinde bir kelimedir. Birçok Opal Araştırmacılar gündüz yanan sıcaktan ve gece zaman buzlu rüzgarlardan korunmak için, toprağa derin delik veya mağaralarda evlerine yapılan: Bu açıkça Opal gerçekte mayınlı nasıl açıklanır. Genellikle bu tür çekme ve kürek olarak gişelerinden sadece çalıştı. Bu da günümüzde çıkartılmaktadır Opal içeren yarıklar ve boşlukların, derinliği için toprağın tam Kovalar, umarım Opal kayalar içeren, elle 5 m 40 derin millerin derinliklerinden dışarı çekti edildi.

Elbette bugün böyle kamyonlar veya konveyör bantlar olarak temin bazı teknik araçlar olmasına rağmen bir Opal fırsatçı olmak, yine de kolay bir iş değildir. Ve hala umut yaşamak sağlayacak bir ömür boyu bulmak sonsuza dek mutlu sıcak ve tozlu Avustralya Outback gelmek için birçok erkek ve kadın çekiyor yapmak.

Cabochons, çiftler ve üçüz Hakkında

En iyi şekilde ince Opal renk oyun getirmek amacıyla, taş, ham maddeye bağlı olarak, yuvarlak veya oval cabochons veya başka bir yumuşak kubbeli bir şekle kesilir ve cilalanır. Yangın Opal Sadece en iyi nitelikleri, ancak faceting için uygundur. Opal kesici her şeyden önce dikkatli bir kaba temel şekli dışarı çalışmaya başlamadan önce, bir elmas kesme tekerleği kullanarak herhangi bir kirleri çıkarmak olacaktır. ıslak deri tekerlek ile ince kesim, zımpara kağıdı ile terbiye ve daha sonra nihai parlatma geliyor.

Opal genellikle düz lensler veya ince tabakalar olarak bulunmuştur, büyük parçalar oldukça nadirdir. Eğer sert anne kaya ince fakat destekleyici bir tabaka bırakırsanız, sık sık kitlesel üretilen takı, bugün kullanılan Opal-çiftlerin bir ön sahne alacak. Bu Onyx, volkanik cam, yapay siyah cam veya Potch-Opal monte edilmiştir milimetre ince Opal plakalar, bir yüzey oluşan taş kombinasyonlardır. Üçüzler burada Opal katmanı Kaya Crystal, Plastik, Sert Cam ek bir kapak aldığında ya da koruma Glass Kurşun, bu tasarım geliştirilmiştir.

OPAL TAŞI

OPAL TAŞI

Opal aşk cilt üzerinde giyilmelidir

Nedeniyle suyun farklılaşan yüzdesi, Opals kolayca kırılgan hale gelebilir. Onlar her zaman su içeren – genellikle 2 ve yüzde 6 arasında, ama bazen daha fazla. Çok kuru saklanabilir veya uzun bir süre boyunca ısıya maruz Böylece eğer, Opals çatlaklar gösterecektir ve renk oyun soluk olacak. Daha sonra taş havadan ve giyenin derisinden gerekli nemi alacak Dolayısıyla, Opal takı, mümkün olduğunca sık giyilmelidir.

Opalleri çok zor değil: sadece Mohs ölçeğinde 5,5-6 başarmak. Bu yüzden koruyucu bir ortam için teşekkür ederiz. Önceki günlerde Opal hassas yüzey genellikle yağlı, ama bugün de renksiz yapay reçine ile sızdırmazlık oldukça popüler hale gelmiştir.

Peacock Harlequin Gönderen: Opal uzmanlar lingo

Opal uzmanlar “harlequin”, “kilise pencereleri” ya da “iğne yangın” hakkında konuşmak, şaşırmayın. Muhtemelen Opals görüşüyorlar. Bu taşın renk oyun çeşitli yapılar ve fenomenler gibi, örneğin, “alev opal”, “yıldırım ve tavus opal”, ya da yukarıda adı geçen “harlequin” ve “kilise pencere” birçok yaratıcı terimlerle tarif edilmektedir.

Opal değeri sadece oluşum yerine göre vücut rengi, şeffaflık ve faktörlere göre belirlenir değil. (Gövde rengi, siyah koyu veya açık renkli olabilir taş temel renk anlamına gelir). Taş saydam, yan saydam veya opak ise de önemlidir. Ve opalleştirici etkisi de şeffaflık etkileyebilir.

Koyu gri gövdeli Siyah Opal Opal veya hayal renklerin en parlak oyun gösterir. Isabet listesinde Siyah Opal hemen sonra gelen Kristal opal, renk derin bir oyun ile daha şeffaf olması gerekir. Beyaz ya da sütlü Opals daha yaygın renkleri göstermek ve en pahalı Opals vardır. olay özgü karakteristikleri, örneğin dahil, örneğin “Lightning Ridge Black Opal” (biz burada mutlak üst lüks bahsediyoruz) veya “Meksika Ateş Opal” olarak mezhepleri.

Bir Opal fiyatını belirleyen en önemli kriter ise, renk oyun gibi ve bunların desen olarak renktir. Taş aracılığıyla bakarken renk kırmızı belirirse, bütün diğer renkler de görünecektir. Opals Opal tabakasının kalınlığını değerlendirmek için kabul edilir, desenleme, kesme, ağırlık ve bitiş güzelliği. Nihayet toplam izlenim belirleyici olacak ve tabii ki teklif ve belirleyecek talebin ho çok “sizin” Opal için ödemek zorunda kalacak. Eğer gerçekten değerli numune ilgilenen varsa bunun bedelini belirleyen birçok kritere hakkında bilmek gerçek bir uzman alır, çünkü size tavsiyelerde bir Opal uzman olsun.

Opal ve duygular

Yaş için insanlar Opal iyileştirici gücüne inanan oylandı. Bu depresyonlar çözmek ve giyenin doğru ve gerçek aşkı bulmanıza yardımcı olmak için mümkün olduğu bildirilmiştir. Opalleri daha Kanser zodyak burcunda doğan kişiler için olumlu özelliklerini geliştirmek gerekiyor. Siyah Opal Akrep burcunda doğanlar için tavsiye edilir, ve Boulder Opal Koç için şanslı taştır.

Opal fantastik renk oyun değişen duyguları ve insan ruh halini yansıtır. Ateş ve su, Boulder Opal, Siyah Opal veya süt Opal yumuşak parlaklık canlı ışık yanıp söner köpüklü görüntüler – çarpıcı kontrastlar bu büyüleyici taş renkli dünyasını karakterize eder. Belki bu da Opal biz tercih günlük ruh bağlıdır nedeni budur. Opalleri insan duyguları gibidir: her zaman onları farklı ve yeniden yaşayın.

SİYAH ATEŞ OPAL MULTİCOLOR 1.84 KARAT

GEMSTONE (DEĞERLİ TAŞLAR)
Siyah Ateş Opal Taşı
Fiyatı      :      SATILDI TL
Ürünün Özellikleri
  • 1.84 KARAT
  • AFRİKA
  • AYNI GÜN KARGO
  • EŞİ YOK
  • KDV DAHİL
  • KOLEKSİYON PARÇA
  • ÖZEL KUTUSUNDA
  • SİYAH OPAL MULTİCOLOR
  • VVS1 KALİTEDE
[dpsc_display_product]
Ürün Açıklaması Video Tanıtım Yorumlar

SİYAH ATEŞ OPAL MULTİCOLOR 1.84 KARAT

OTANTİK TAŞ FARKI İLE MÜZELİK MUHTEŞEM KOLEKSİYON PARÇA 1.84 KARAT VVS1 KALİTE DE BENZERSİZ SİYAH ATEŞ OPAL ÜRÜNÜMÜZ TEK PARÇA….

ÖZELLİKLERİ:

Siyah Ateş Opal Taşı

Siyah Ateş Opal Taşı

%100 DOĞAL SİYAH OPAL

AĞIRLIK :1.84 KARAT

BOYUT:13.30 X 7.90 X 3.20 MM

BERRAKLIK : VVS1

IŞILTI:ATEŞİ MULTİRENK SÜZMEZİ

SERTLİK:5.5-6.5

Opal taşlar en renkli. Renk görkemli oyun eşsiz ve ince örnekler bile daha değerli olabilir Diamond . renk oyun oluşur yanardöner taş inceledi edildiği açısı ile değiştirmek renk yanıp söner. Bu olgu, genellikle denir opalescence . renk oyun (bilinen renk büyük, tek tek yanıp oluşabilir schiller s), ya da küçük, yoğun flaş olabilir. renk yanıp söner yoğunluğu ve dağılımı, bir Opal değerinde bir belirleyici faktördür.
Kimyasal formülü SiO2 · NH2 O
Renk Beyaz, Renksiz, Mavi, Kırmızı, Yeşil, Sarı, Turuncu, Kahverengi, Pembe, Mor, Gri, Siyah, Şeritli, Renkli
Sertlik 5,5-6,5
Kristal Sistemi Amorf
Kırılma İndisi 1,37-1,47
SG 1,98-2,25
Şeffaflık Şeffaf için saydam
Çift Kırılma Hiçbiri
Parıltı Vitreus , inci , mumsu
Bölünme Hiçbiri
Mineral Sınıfı Opal

TÜM İLGİLİ
Renk oyun sergileyen opals Değerli Opals olarak bilinir ve renk oyun eksik opal Ortak Opals olarak bilinir. Taşlar değerli ve yaygın formları hem de kesilebilir, ancak değerli Opal Bu taş birincil gem-formudur. Değerli ve ortak Opals hem de pek çok çeşidi vardır. opal en çok arzu edilen ve güzel şeklidir Siyah Opal renk güçlü bir oyun ile bir koyu mavi, koyu yeşil ya da siyah arka plan ile opal olduğunu. Önemi yanında Beyaz Opal renk güçlü oyun ile hafif renkli gövde rengi (beyaz, sarı, krem, vs.) Opal olduğunu. Ayrıca önemli olan Ateş Opal , ya da Meksika Fire Opal Ortak Opal derin turuncu kırmızı bir form saydam bir şeffaf. Ateş Opal ayrıca renk oyun görüntüleyebilir ve bu denilen nadir Değerli Ateş Opal .

Birçok değerli Opals, ya siyah ya da beyaz Opals olarak sınıflandırılan olmasının yanında, ayrıca renk kendi oyun dağılımı ve alışkanlığı dayalı sınıflandırılır. Bazı son zamanlarda ticari isimler icat ederken bu isimlerden bazıları, eski kaynaklarımız var.

Opal çiftler genellikle takı kullanılan s, bir taban malzeme üzerine yapıştırılmış değerli opal ince dilim vardır. Bu tür taşlar katı opals çok daha ucuzdur, ancak renk aynı oyun sağlar. Opal ikili bazen açık ince bir tabaka ya da kubbe ile kaplanır Kuvars (Opal nispeten yumuşak bir mücevher olduğundan) çizilmelere karşı daha dayanıklı hale getirmek için. Bunlar bazen Opal denir triplet s.

Denilen bir durum çatlaması onları iç çatlaklar oluşturmak için neden belli Opals etkiler. Bu tutarlılık yoksun ve bazen öngörülemeyen olarak çatlaması, ilginç bir olgudur. Rasgele oluşabilir rağmen, onun sık sık nemli koşullarda kaldırıldı bir Opal çok hızlı kurumaya bırakılır olduğunda gerçekleşir, ya da Opal ani şiddetli ışığa maruz kaldığında. Bir Opal’de kıymetli taşın kesme ve parlatma sırasında olduğu gibi, titreşime maruz kaldığı zaman İnce çatlaklar da yer alabilir. çizilmeler ve “çılgınlığı” için gereken süre şiddeti taş arasında değişmektedir. Bazı bölgelerde, diğerlerinden daha crazing az eğilimli olarak kökeni, sık sık crazing olan direnç belirleyici bir faktördür. Aylar hatta yıllar boyunca aşamalı bir kurutma işlemi, bazı durumlarda etkili bir şekilde stabilize taş ve çizik bir esas olarak daha az risk ile kesilmiş ve parlatılmış olanak tanıyabilir.

KULLANIMI
Değerli Opals kesilir ve içine cilalı cabochon özellikle de s ve takı her türlü kullanılan kolye s ve halka centerpieces. Yangın Opalleri takı için birkaç taş keser içine yönlü edilir. Boulder Opal özellikle cabochons olarak, takı olarak kullanılan popüler bir formudur. Opal, özellikle Ortak Opal , aynı zamanda küçük süs rakamlar oyulmuş edilebilir.

Opal Taşı

Opal Taşı

ÇEŞİTLERİ
Opal çeşitleri bir bereket vardır. Diğerleri ya bazen kullanılan veya satıcıları tarafından yapılırken Black Opal ve Yangın Opal gibi bazıları, evrensel kabul edilir. isimleri aşağıda duymuş veya birçok bayi tarafından kullanılan görülen isimler. Orada bu liste için yanında diğer birçok isimler, ancak nadiren kullanılır ve bazı bayiler tarafından yapılan ve kabul edilmez.
Andamooka Opal – Opal Andamooka, Güney Avustralya.
Opal Bantlı Şekli – Opal renk bantları ile.
Siyah Opal – Değerli Opal siyah, koyu mavi, koyu yeşil, koyu gri ya da benzer koyu renkli arka plan veya baz rengi ile. Siyah Opal en değerli şeklidir Opal .
Boulder Opal – Değerli Opal Queensland, Avustralya, çatlaklar bulunan veya ironstone veya kumtaşı kayaların üzerinde kaplama olarak.
Kiraz Opal parlak kırmızı çeşitli Turuncu-kırmızı – Meksika Fire Opal .
Chrysopal – Opal benzer PRASE Opal , ama altın-yeşil renk ile.
Claro Opal – Şeffaf Opal rengi yoğun kırmızı, yeşil, mavi ve sarı oyun ile Meksika.
Ortak Opal – Herhangi Opal renk boşluksuz.
Contra Luz Opal – Opal bir ışık kaynağı taş arkasında sadece nerede renk oyun görülebilir.
Ateş Opal – kırmızı Sarı-turuncu Opal .
Flaş Opal – Opal büyük olan schiller aniden görünür ve taş döndürüldüğü olarak kaybolur s.
Gilson Opal – Sentetik üretti Opal kullanılarak oluşturulan Gilson süreci .
Harlequin Opal – Opal renk oyun tutarlı alacalı düzenlenmiş olan, elmas şeklinde, ya da çok parlak bir desen dikdörtgen şeklinde. Harlequin Opal Opal nadir ve çok değerli biçimlerinden biridir.
Bal Opal – saydam Şeffaf Opal turuncu-kahverengi, bal renkli arka plan bir portakal. O ya da renk oyun görünmeyebilir.
Macar Opal – açıklar Opal Macaristan’da eski kaynaklardan (yanı sıra Çek Cumhuriyeti gibi Avrupa’daki diğer yerlerden) dan. Bu terim, bozuk hale gelmiştir ve bazen tanımlamak için kullanılır Beyaz Opal hem de diğer yerlerden.
Hiyalit – Renksiz, hafif sarı veya mavi şeffaf çeşitli Opal , renk oyununu eksik.
Jelly Opal – Şeffaf Değerli Opal jelatinimsi bir görünüm ve mavimsi parlaklık ile. Jelly Opal ayrıca renksiz, şeffaf başvurabilir Ortak Opal .
Limon Opal – Opal limon sarısı renkte.
Lightning Ridge Opal – Opal Lightning Ridge (New South Wales), Avustralya. Opal farklı biçimleri Lightning Ridge bulunan rağmen, bu terim genellikle yüksek kalitede temsil Siyah Opal orada buldum.
Meksika Fire Opal – şeffaf Formu Opal genellikle turuncu veya kırmızı renkler ile Meksika. Meksika Ateş Opal, genellikle renk boşluksuz formunu ifade eder. Bu renk bir oyun sergilerse, o kadar bilinen Değerli Ateş Opal .
Moss Opal – Opal içeren duhûl s benzeyen yosun.
Nevada Opal – Opal Virgin Vadisi (Humboldt A.Ş.), Nevada.
Oniks Opal – Opal bantlı benzeyen Onyx .
Opal Jasper – Form üzerleyen breşik Jasper içinde çimento malzemedir Opal .
Opal Matrix – İnce tabaka Opal kayaç (on matrisin ).
Pinfire Opal – Opal çok küçük, toplu iğne başı boyutlu renkli yanıp söner.
Değerli Ateş Opal – kırmızı Sarı-turuncu Opal ( Yangın Opal ) Renk oyunla.
Değerli Opal – Herhangi Opal renk oyunuyla.
Slocum Taş – Bir sentetik yetiştirilen Opal . Ayrıca Slocum Opal denir.
Virgin Valley Opal – Opal Virgin Vadisi (Humboldt A.Ş.), Nevada.
Wax Opal – kahverengi Sarı Opal mumsu parlaklığa sahip.
White Cliffs Opal – Opal White Cliffs, New South Wales, Avustralya.
Beyaz Opal – Değerli Opal gibi, beyaz, sarı, bej ve bir açık renkli gövde rengi ile. (Dan Farklılaştırılmış Siyah Opal koyu arka plan rengi vardır.
Yowah Nut – Küçük, şeklinde yuvarlak Opal bir de Yowah (Queensland), Avustralya nodül ironstone gömülü. Yakından ilgili Boulder Opal , bu ceviz büyüklüğünde ironstone nodüller içeren cepler gibi en sık ortaya çıkar ven s veya canlı bir SERPİNTİLER Değerli Opal .
Yangın ve yıldırımları, gökkuşağı ve uzak denizlerin yumuşak parlaklık tüm renkleri: Doğanın tüm ihtişamı ince Opals manifoldu zenginlik yansıtılacaktır görünüyor. Avustralya kökenli klasik bir ülkedir. Neredeyse doksan beş tüm ince opals yüzde kuru ve uzak outback çöller geliyor.

Ateş Opali

Ateş Opali

Sayısız efsane ve masalları Avustralya yerlileri antik rüya süresi uzun bizim anısı önünde bir zamana geri kökeni de izlenebilmektedir bu renkli Gemstone, kuşatır. Bu kullanıcıların oluşturduğu tüm insanlara barış mesajı getirmek amacıyla, bir gökkuşağı üzerinde Dünya’ya indi onların efsaneleri bildirilmektedir. Ve onun ayak yere dokundu, çok noktada, en, taş canlandı ve gökkuşağının tüm renkleri parlayan başladı. Bu Opals doğum oldu.

İnce Opals grup, bir ortak özelliği harika taşlar, oldukça çok sayıda içerir: Onlar uzmanlar “opalising” olarak tanımlayan fantezi dolu renkleri, bir sürekli değişen oyun parlamaya ve ışıltı. Tür, oluşum yeri ve ana gövdenin rengine bağlı olarak, biz Queensland Karanlık veya Siyah Opal, Beyaz veya Işık Opal, Süt veya Crystal Opal, Boulder Opal, Opal Matrix, Yowah Kuruyemiş ayırt – sözde “resmi Ayrıca taş “, ve Meksika ve Ateş Opal. Opal varyasyonlar neredeyse sınırsızdır. Hepsi kendi özel bir şekilde gösteriyor ki renklerin benzersiz oyun – nedeniyle şeffaflık, ancak, yine de bir Güzel Opal örnek olarak kabul edilir Yangın Opal hariç. Opals renklerin tipik oyun eksik varsa, onlar sadece “Ortak Opal” olarak adlandırılır.

Upala, opallios veya opalus geliyor – hayranlık minik küreler tarafından oluşturulan

isim Opal muhtemelen “değerli taş” anlamına gelen “upala” Sanskritçe türetilmiştir. Bu muhtemelen “renk değişikliği” olarak çevirir Yunan terim “opallios” root oldu. Roma antik günlerde orada sözde “opalus geliyor” ya da bir “çeşitli unsurları taşı” var. Yani eski Romalılar zaten Opals renk böyle çarpıcı bir oyun göstermek neden bir iz vardı olabilir. Ama biz daha sonra bu gelecek …

“Almandine, Ametist parlayan mor, Topaz altın sarısına ince ışıltı ve Sapphire masmavi: Pliny, ünlü Romalı yazar, değerli taşlar en güzel mümkün olan en iyi özelliklerini birleştiren bir taş Opal denir tüm renkler “Güzel bir kombinasyon birlikte parlaklık ve ışıltı böylece.

19. yüzyılın ilk yarısına kadar, Opals nadirdi. Ama sonra kariyer aniden gürledi ve onları en popüler taşlar biri yaptı ve bu gelişmenin başlangıcı Idar-Oberstein taş merkezinin taş kesiciler getirdi. Art Deco çağında Opals çağdaş taş sanatçıları çünkü sırayla emaye, o günlerin bir başka çok popüler bir malzeme ile kombine edilmesi oldukça uygundur onların bastırılmış cazibesi, diğer tüm taşlar onları tercih ile, kendi yayıldığını yaşadı.

Opal renk oynamak çok özel bir cazibe ve hayranlık hayran kalacaksınız. Ama ne bu olguyu neden olur? Bu soru çok uzun bir süre için cevap imkansızdı. 1960’larda Avustralyalı bilim adamlarından oluşan bir ekip, bir elektron mikroskobu ile incelendiğinde Opals Sadece zaman, silika jel küçük küreler renklerin fantastik oyun sorumlu girişim ve kırılma belirtileri, neden olduğu ortaya çıktı. az ya da çok küçük yapılarda düzenlenmiş küreler, taş geçişi ışık diseksiyon ve her zaman yeni ve her zaman farklı gökkuşağının, tüm renkleri dönüştürerek başarılı.

Avustralya, klasik Opal ülke

Avustralya klasik Opal ülkedir ve bugün Güzel Opals dünya çapında en önemli tedarikçisidir. Neredeyse 95 Tüm Opals yüzde Aust gelen ralian mayınlar. Geri kalan beş yüzde Meksika’da mayınlı ve Brezilya’nın kuzeyindeki, aynı zamanda Idaho ve Nevada ABD eyaletlerinde, ancak son zamanlarda taşlar da Etiyopya ve Mali Batı Afrika ülkesinde bulunmuştur edilir.

Avustralya parçaları geniş bir iç deniz tarafından kaplıydı ve taş tortu onun kıyı boyunca biriken zaman Avustralyalı Opal tarihi, milyonlarca yıl önce aslında başladı. Su kütleleri geri sular, onlar tortul kayalarda sonuçlanan boşlukların ve nişler içine silika içeren su boşaltılan ve aynı zamanda bitki ve hayvan kalıntıları var birikmiştir. Temelde Opalleri basit silika ve su bir bileşimidir yavaşça silika taşı, Opal dönüştürüldü. Ya da, daha hassas olması: Opals su değişen oranları ile, silika bir jel vardır.

 

1849 yılında ilk Opal bloklar yanlışlıkla Tarravilla adında bir Avustralya sığır istasyonu bulundu. İlk Opal Araştırmacılar Opal kaya madenler Beyaz Cliff 1890 yılında başladı. Biri White Cliffs, Lightning Ridge, Andamooka veya Coober peddy gibi yerlerde söz Ve bugün bile Opal aşıkların gözleri yanar: Bu Avustralya Opal alanların efsanevi siteleri için. En ünlü biri muhtemelen Lightning Ridge, coveted Siyah Opal bulundu başlıca yerdir. Kristal Opal ve Işık Opal gün ışığına getirilen Andamooka, kam 6, 843 kilogram, “Andamooka Desert Alev” ağırlığı ile muhtemelen en büyük Opal bulundu yerde olmak sahiptir. Coober Peddy, bu arada, “bir delik beyaz adam” anlamına Aborjin dilinde bir kelimedir. Birçok Opal Araştırmacılar gündüz yanan sıcaktan ve gece zaman buzlu rüzgarlardan korunmak için, toprağa derin delik veya mağaralarda evlerine yapılan: Bu açıkça Opal gerçekte mayınlı nasıl açıklanır. Genellikle bu tür çekme ve kürek olarak gişelerinden sadece çalıştı. Bu da günümüzde çıkartılmaktadır Opal içeren yarıklar ve boşlukların, derinliği için toprağın tam Kovalar, umarım Opal kayalar içeren, elle 5 m 40 derin millerin derinliklerinden dışarı çekti edildi.

Elbette bugün böyle kamyonlar veya konveyör bantlar olarak temin bazı teknik araçlar olmasına rağmen bir Opal fırsatçı olmak, yine de kolay bir iş değildir. Ve hala umut yaşamak sağlayacak bir ömür boyu bulmak sonsuza dek mutlu sıcak ve tozlu Avustralya Outback gelmek için birçok erkek ve kadın çekiyor yapmak.

Cabochons, çiftler ve üçüz Hakkında

En iyi şekilde ince Opal renk oyun getirmek amacıyla, taş, ham maddeye bağlı olarak, yuvarlak veya oval cabochons veya başka bir yumuşak kubbeli bir şekle kesilir ve cilalanır. Yangın Opal Sadece en iyi nitelikleri, ancak faceting için uygundur. Opal kesici her şeyden önce dikkatli bir kaba temel şekli dışarı çalışmaya başlamadan önce, bir elmas kesme tekerleği kullanarak herhangi bir kirleri çıkarmak olacaktır. ıslak deri tekerlek ile ince kesim, zımpara kağıdı ile terbiye ve daha sonra nihai parlatma geliyor.

Opal genellikle düz lensler veya ince tabakalar olarak bulunmuştur, büyük parçalar oldukça nadirdir. Eğer sert anne kaya ince fakat destekleyici bir tabaka bırakırsanız, sık sık kitlesel üretilen takı, bugün kullanılan Opal-çiftlerin bir ön sahne alacak. Bu Onyx, volkanik cam, yapay siyah cam veya Potch-Opal monte edilmiştir milimetre ince Opal plakalar, bir yüzey oluşan taş kombinasyonlardır. Üçüzler burada Opal katmanı Kaya Crystal, Plastik, Sert Cam ek bir kapak aldığında ya da koruma Glass Kurşun, bu tasarım geliştirilmiştir.

OPAL TAŞI

OPAL TAŞI

Opal aşk cilt üzerinde giyilmelidir

Nedeniyle suyun farklılaşan yüzdesi, Opals kolayca kırılgan hale gelebilir. Onlar her zaman su içeren – genellikle 2 ve yüzde 6 arasında, ama bazen daha fazla. Çok kuru saklanabilir veya uzun bir süre boyunca ısıya maruz Böylece eğer, Opals çatlaklar gösterecektir ve renk oyun soluk olacak. Daha sonra taş havadan ve giyenin derisinden gerekli nemi alacak Dolayısıyla, Opal takı, mümkün olduğunca sık giyilmelidir.

Opalleri çok zor değil: sadece Mohs ölçeğinde 5,5-6 başarmak. Bu yüzden koruyucu bir ortam için teşekkür ederiz. Önceki günlerde Opal hassas yüzey genellikle yağlı, ama bugün de renksiz yapay reçine ile sızdırmazlık oldukça popüler hale gelmiştir.

Peacock Harlequin Gönderen: Opal uzmanlar lingo

Opal uzmanlar “harlequin”, “kilise pencereleri” ya da “iğne yangın” hakkında konuşmak, şaşırmayın. Muhtemelen Opals görüşüyorlar. Bu taşın renk oyun çeşitli yapılar ve fenomenler gibi, örneğin, “alev opal”, “yıldırım ve tavus opal”, ya da yukarıda adı geçen “harlequin” ve “kilise pencere” birçok yaratıcı terimlerle tarif edilmektedir.

Opal değeri sadece oluşum yerine göre vücut rengi, şeffaflık ve faktörlere göre belirlenir değil. (Gövde rengi, siyah koyu veya açık renkli olabilir taş temel renk anlamına gelir). Taş saydam, yan saydam veya opak ise de önemlidir. Ve opalleştirici etkisi de şeffaflık etkileyebilir.

Koyu gri gövdeli Siyah Opal Opal veya hayal renklerin en parlak oyun gösterir. Isabet listesinde Siyah Opal hemen sonra gelen Kristal opal, renk derin bir oyun ile daha şeffaf olması gerekir. Beyaz ya da sütlü Opals daha yaygın renkleri göstermek ve en pahalı Opals vardır. olay özgü karakteristikleri, örneğin dahil, örneğin “Lightning Ridge Black Opal” (biz burada mutlak üst lüks bahsediyoruz) veya “Meksika Ateş Opal” olarak mezhepleri.

Bir Opal fiyatını belirleyen en önemli kriter ise, renk oyun gibi ve bunların desen olarak renktir. Taş aracılığıyla bakarken renk kırmızı belirirse, bütün diğer renkler de görünecektir. Opals Opal tabakasının kalınlığını değerlendirmek için kabul edilir, desenleme, kesme, ağırlık ve bitiş güzelliği. Nihayet toplam izlenim belirleyici olacak ve tabii ki teklif ve belirleyecek talebin ho çok “sizin” Opal için ödemek zorunda kalacak. Eğer gerçekten değerli numune ilgilenen varsa bunun bedelini belirleyen birçok kritere hakkında bilmek gerçek bir uzman alır, çünkü size tavsiyelerde bir Opal uzman olsun.

Opal ve duygular

Yaş için insanlar Opal iyileştirici gücüne inanan oylandı. Bu depresyonlar çözmek ve giyenin doğru ve gerçek aşkı bulmanıza yardımcı olmak için mümkün olduğu bildirilmiştir. Opalleri daha Kanser zodyak burcunda doğan kişiler için olumlu özelliklerini geliştirmek gerekiyor. Siyah Opal Akrep burcunda doğanlar için tavsiye edilir, ve Boulder Opal Koç için şanslı taştır.

Opal fantastik renk oyun değişen duyguları ve insan ruh halini yansıtır. Ateş ve su, Boulder Opal, Siyah Opal veya süt Opal yumuşak parlaklık canlı ışık yanıp söner köpüklü görüntüler – çarpıcı kontrastlar bu büyüleyici taş renkli dünyasını karakterize eder. Belki bu da Opal biz tercih günlük ruh bağlıdır nedeni budur. Opalleri insan duyguları gibidir: her zaman onları farklı ve yeniden yaşayın.