OTANT�K TA�

LAL TAŞI AKUMARİN TAŞI EL İŞÇİLİĞİ KOLYE

ÖZEL ÜRÜNLER
Lal Akumarin Taşı Kolye
Fiyatı      :      SATILDI TL
[dpsc_display_product]
Ürünün Özellikleri
  • 1.KALİTE HAS TAŞ
  • 11.50 GR
  • 925 AYAR GÜMÜŞ EL İŞÇİLİĞİ
  • AYNI GÜN KARGO
  • EL YAPIMI EŞİ YOKTUR
  • KDV DAHİL
  • LAL TAŞI VE AKUAMARİN
  • SANATSAL ÜRÜN

Garnet, Ocak ayının doğum taşı ve evliliğin 2. yıldönümünü kutlayan taştır. “Garnet” adı, bir narla ilgili olarak Latince “tohum benzeri” anlamına gelen “Garanatus” kelimesinden gelir. Bu referans, küçük garnitürlerin bir narda bulduğunuz parlak kırmızı tohumlara benzemesi anlamlıdır. Granat, tarih boyunca popüler bir mücevher olmuştur. Garnet, MÖ 3000’e kadar uzanan bir mezarda genç bir adam tarafından giyilen bir kolye içinde boncuklar olarak bulundu. Taşın sertliğinin ve dayanıklılığının kanıtıdır.

Lal Akumarin Taşı Kolye

Lal Akumarin Taşı Kolye

granat-irfan tarih-plato.jpg
Saksonya Kralı’nın 465 karattan fazla garnet olduğu söyleniyor. Platon’un portresini bir Roma gravürcüsü tarafından granat üzerine kazınmıştı. Şimdi Çekoslovakya’nın bir parçası olan Bohemia, bir zamanlar muazzam bir garnet kaynağıydı ve bir zamanlar garnetleri kesmek, parlatmak ve monte etmek o ülkede çok zengin bir endüstriydi. Birçok Bohem kalesi ve kilisesinde, garnet ile süslenmiş muhteşem iç mekanlar vardı. Bohem garnetleri bugün bile bir narı andıran küçük ama güzel taşlarıyla ünlüdür. Garnet takıları hala Çek Cumhuriyeti’nde bulunmaktadır, taşlar hala geleneksel, sıkı bir şekilde bir araya getirilmiştir. Bu, klasik Garnet parçalarının çekiciliğinin sadece taşlarının güzelliğinden kaynaklanmasını sağlar. Anglo-Saksonlar da garnetlere düşkündür. Takıları birçok formda monte edilmiş garnetlerle kuruldu.
Kendi Ailenizi Tasarlayın
Sevdiklerinizin doğum taşları veya favori renk kombinasyonunuzla kendi benzersiz aile hatıralarınızı oluşturmak için Garnet’i herhangi bir değerli taşla birleştirin.

Garnet’ler 18. ve 19. yüzyıllarda Avrupa’da oldukça popülerdi. Viktorya döneminde takı için sıkça kullanılırdı. Eski İspanya’da, nar bir favoriydi ve bunun sonucunda garnet de öyle. İspanyol astrolojisinde, garnet bir zamanlar güneşi temsil ediyordu. Eski zamanlarda, garnet, renkle ilgili olan ve bir kaynama veya blister anlamına gelen “Carbuncle” olarak biliniyordu. Bu isim aynı zamanda diğer kırmızı taşlara, özellikle de garnet’e de uygulandı.

OTANTİK TAŞ KALİTESİ VE FARKI İLE 925 AYAR GÜMÜŞ EL İŞÇİLİĞİ 1.KALİTE YÜKSEK KALİBRASYON 5.38 DEEP BLUE AKUAMARİN  ve 18.45 karat DAMLA KESİM GARNET (LAL) TAŞI KOLYE ÜRÜNÜMÜZ SANATSAL BİR PARÇA OLUP EŞİ YOKTUR;SEVDİKLERİNİZ İÇİN EŞSİZ BİR PARÇA KOLEKSİYON OLARAK SAKLANABİLİR
Webster Collegiate Dictionary, garnet’i “ vitröz bir parlaklığa sahip, birçok kristalde, aynı zamanda büyük formlarda ve tahıllarda bulunan, gnays ve mika şistinde yaygın olarak bulunan ve gnays ve mika şistinde yaygın olarak bulunan ve yarı değerli bir taş ve aşındırıcı olarak. ”Garnet en bol taşlardan biridir. Bu kadar geniş bir renk ve parlaklık spektrumunun yanı sıra çok çeşitli taşların nadirliği ve boyutunu birleştiren başka bir mücevher yoktur. Örneğin, Urallardan gelen değerli yeşil üvarovit granat, sadece oldukça büyük kristallerde oluşması nedeniyle neredeyse paha biçilmez bir taştır.

Garnet aslında silikat mineralleri almandin , pirope , spessartine , grossular ve andradit, mozambik ve uvarovit için bir grup adıdır, bu nedenle garnet isminden de anlaşılamayan çok daha farklı bir mücevherdir. Bu garnet minerallerinin tümü benzer kübik kristal yapı ve kimyasal bileşime sahiptir. Mücevher kalitesinde granat birçok ülkede görülür ve güzel şekillendirilmiş kristaller 5000 yılı aşkın bir süredir ödüllendirilmektedir.

Lal ve Akumarin Taşı Yüzük

Lal ve Akumarin Taşı Yüzük

Zaman boyunca, garnet hakkında birçok eski gelenek ve efsane olmuştur. Ortaçağda , taşların depresyonu iyileştirdiği, kötü rüyalara karşı koruduğu ve hemorajilerin yanı sıra karaciğer hastalıklarını hafiflettiği düşünülüyordu. Efsaneye göre Noah, karanlık ıslak gündüz ve gece boyunca gemiyi aydınlatmak için ince kesilmiş, parlayan bir granat kullandı. İbranice yazarlar, garnet’i Aaron’un zırhındaki on iki taştan biri olarak içerir. Hıristiyan geleneği, kan kırmızısı garnet’i İsa’nın kurban edilmesinin bir sembolü olarak görüyordu. Kur’an , garnetin Müslümanların Dördüncü Cennetini aydınlattığını iddia ediyor. Yunanlılar çocukları boğulmaktan koruduğunu söylediler. Ayrıca zehirlere karşı güçlü olduğu düşünülüyordu.
granat-taş-takı-myths.jpg
Yunan mitolojisinde, bir nar sevginin armağanı olarak adlandırılır ve sonsuzlukla ilişkilidir. Günümüzde, Garnet bir aşk armağanı olarak kalıyor ve geleneksel olarak evliliğin 19. yıldönümü için veriliyor. Ayrıca iki yıl ve altı yıl yıldönümleri için hediye olarak da kullanılabilir. Dahası, Garnet hızlı bir dönüş ve ayrı bir sevginin sembolüdür, çünkü Hades hızlı dönüşünü sağlamak için onu terk etmeden önce Persephone’ye bir nar vermişti. Bu nedenle, Garnet, sevgililerin kırık bağlarını iyileştirdiğine inanıldığı için, bir yolculuğa çıkmadan önce bir sevgiliye verilebilir.
granat-takı-taş-powers.jpg
Bir aslan figürü ile kazınmış bir garnetin, sağlığı koruyacak ve koruyacak, tüm hastalıkların kullanıcısını iyileştirecek, ona onur getirecek ve onu seyahatteki tüm olası tehlikelerden koruyacak etkili bir cazibe olduğu söylenmiştir. Ayrıca, kullanıcıyı tehlikeye yaklaştığı konusunda uyardığı ve uzun zaman önce koruyucu bir tılsım olarak taşındığı söylendi. Bir yazar, bir garnet parlaklığını kaybederse ve parlarsa, felaketin kesin bir işareti olduğunu yazdı. Garnet ve savaşçı geleneği arasında bir yakınlık olabilir. Garnetlerin, yaylardan çekilen bir grup yerli insan tarafından pelet olarak kullanıldığı kaydedildi. Kabile inancı, taşın özellikle kanlı olan yaralar vereceğiydi.
granat-nar-sevgi-powers.jpg
Garnet’in dönüşüm sağlama yeteneğinin tarihi birçok kitapta bulunur. Thelma Isaacs “şifa için kullanılan garnetlerin genellikle kırmızı ve mor-kırmızı şeffaf mineraller olan almandin ve pirope olduğunu yazıyor. Melankolik karşılıkları ve kalp uyarıcısı oldukları düşünülüyordu. Eski zamanlarda, kırmızı bir garnet’e bakmanın tutku, öfke ve hatta apopleksiye yol açabileceğine inananlar vardı. ”Barbara Walker,“ garnet kan büyüsünün uterus kanının hayat veren güçlerinin eski fikirlerinden geri kaldığına inanıyor. Garnet, annelik çağından beri kırmızı mücevherli bir rahim sembolü olan nar olan granatumdan seçildi. Kadınsı yaşam gücü ile olan bu eski bağlantılar nedeniyle, bazen sadece kadınların garnet giymesi gerektiği düşünülüyordu.
Garnet’in Mistik Güçleri* Burada verilen bilgiler yalnızca eğlence ve referans amaçlıdır. Çoğu sevdiklerinizin doğum taşlarını veya modern tıp çağından önce en sevdiğiniz renk kombinasyonunu karşılayan yüzyıllar folkloruna dayanır. Gerçek tıbbi bilgi anlamına gelmez. Listelenen hastalıklardan herhangi biri hakkında tavsiye almak için lütfen kalifiye bir doktoru ziyaret edin.

Akumarin Taşı Kolye

Akumarin Taşı Kolye

Sağlığı geliştirmek için granat giymenin çeşitli yararları hakkında sayısız inanç vardır. Eski ve orta çağlarda, özel semboller için belirli taşların kullanılmasını tavsiye etmede rengin sembolizmi çok önemli bir rol oynamıştır. Kırmızı taşlar durumunda, her türlü kanama ve iltihaplı hastalıklar için çareler olduğu düşünülmüştür. Garnet, bedensel gücü, dayanıklılığı ve canlılığı arttırmak için giyildi. Kişinin kendini zorlaması gerektiğinde garnet giymenin son derece yararlı olduğuna inanılıyordu. Garnet ayrıca cilt rahatsızlıklarını gidermek ve kalbi ve kanı düzenlemekti. Her iki cinsiyet için de iyileştirici olduğu düşünülüyordu. Erkekler için üreme sistemini sağlıklı tutar. Kadınlar için hormonal dengeyi teşvik eder ve şişmeyi azalttığı söylenir. Garnet uzun zamandır kalp çarpıntısını, akciğer hastalıklarını ve çeşitli kan hastalıklarını iyileştirdiğine inanıyor. Geleneksel folklor, kırmızı garnet ve kan arasında güçlü bir bağlantı oluşturur. Bir granat dalağı tonlar, dolaşım sistemi boyunca sağlığı teşvik eder ve vücudun sağlıklı hemoglobin üretimini arttırdığına inanılmaktadır. Metabolizmayı uyarır, omurga ve hücresel bozuklukları tedavi eder, kan, kalp ve akciğerleri arındırır ve yeniden canlandırır ve DNA’yı yeniler. Ayrıca mineral ve vitaminlerin asimilasyonuna yardımcı olur.
lal-dostluğu-taşlı değerli taş-powers.png
Güç garnet sadece fiziksel sağlık değil, aynı zamanda zihinsel sağlık üzerinde de birçok inanç var. Garnet’in erdemlerinin uzun zamandır tutku, gerçek dostluk, sadakat, başarı, benlik saygısı, sadakat, bağlılık, enerji, inanç, tutarlılık ve gerçeği içerdiğine inanılıyor. Taş ayrıca kendinizi ve diğer insanları algılamanızı keskinleştirir. Uzun zaman önce, garnetlerin, kullanıcının melankolik direnmesine ve şeytan ve gece hayaletleri olarak adlandırılan kötü ruhları, özellikle gecenin ruhlarını uyarmasına yardımcı olduğu iddia edildi. Bugün bunu kabuslardan kurtulabilecek bir taş olarak yorumlayabiliriz. Garnet’in de tefekkür ve dürüstlüğe ilham verdiği söyleniyor ve kullanıcıya duruşlarını ve eşyalarını koruma gücü sunuyor. Granat aynı zamanda eski bir dostluk sembolüdür. Geçmişte, garnitürler, sevgilerini sembolize etmek ve tekrar buluşmalarını sağlamak için arkadaşları ayırmak arasında değiştirildi. Bazı inanç çevrelerinde, taş kesilmeden ve cilalanmadıkça garnetin büyüsüne erişilemeyeceği söylenir.

Lal Taşı Kolye

Lal Taşı Kolye

Garnet’in iş dünyasında da son derece yararlı olduğuna inanılıyor. Taş, insanların hem iş hem de kişisel başarıya yardımcı olan kullanıcıya çekilmesine neden olur. Özellikle işi insan odaklı olan insanlar için faydalıdır. Taş, yeni alemlere giren insanlar, örneğin yeni bir şehre taşınanlar için ideal bir seçimdir. Ayrıca, garnet iş fikirli kişiye güç vermeye yardımcı olur. Garnet etkisi altında her türlü kriz meydan okumaya dönüşüyor.
cesaret granat- şifa-gemstone.jpg
Belki de garnetin en güçlü erdemi, birinin depresyonun üstesinden gelmesine yardımcı olabilmesidir. Taşın artık pozitif olmayan kökleşmiş davranış kalıplarını çözdüğü ve direnci veya kendinden kaynaklı bilinçsiz sabotajı atladığı bilinmektedir. Yararsız veya eski fikirleri bırakmaya yardımcı olur. Taş, enerjiyi canlandırır, arındırır ve dengeler, dinginliği veya tutkulu hale getirir. İnhibisyonları, tabuları, öfkeyi ve uyuşmazlıkları ortadan kaldırır. Duygusal uyumsuzluğu hafifletir, sakinleştirici bir etki yaratır ve kullanıcıyı başkalarının istenmeyen enerjisinden etkilenmekten korur. Krizde ya da aşırı travmatik durumlarda hayatta kalma içgüdüsünü güçlendirir ve çıkış yolu olmadığı yerde cesaret ve umut getirir. Sonuçta, taş depresyonu uzak tutar. Öz güveni teşvik eder ve kişinin iç ruhunun yayılmasına izin verir.
takı-granat-sevgi-gemstone.jpg
Garnet, garnetlerde cinsel ve şehvetli enerjinin güçlü bir yönü olduğu için aşk ve seks söz konusu olduğunda da birçok erdemleri vardır. Taşın seks dürtüsünü dengelediği söyleniyor. Sözde cinsel güç ve doğurganlığa yardımcı olur, cinsel cazibe ortaya çıkarır ve tutku ve sevgiyi serbest bırakmak için şehvetli tarafları serbest bırakır. Garnet, bir çiftini cinsel büyünün tutkulu ve şehvetli bir keşifine doğru daha derinlere taşır. Taş, bağlılığa, tek eşli ve istikrarlı bir evliliğe ilham verir ve kişinin sevgisini, bağlılığını ve sadakatini kesin olarak vaat eder. Gerçek aşıklar bulmaya da yardımcı olabilir.
Garnet’in Fiziksel Özellikleri ve Bilimi
yapı-granat-takı-gemstone.jpg
Garnet, sertlik ölçeğinde 7 ila 7.5 arasında değişen oldukça dayanıklı bir taştır. Daha önce de belirtildiği gibi, mezardaki genç bir adamda, MÖ 3000’e kadar uzanan, taşın dayanıklılığının kanıtı olan garnetlerden yapılmış bir kolye bulundu. Garnet aslında, kırmızıdan turuncuya, sarı, yeşil, kahverengi, menekşe, pembe veya hatta siyaha kadar çeşitli renklere yayılan benzer kimyasal yapıya sahip on farklı değerli bir ailenin adıdır. Taşlar arasındaki temel farklar, renk, yoğunluk ve kırılma indisinin hafif varyasyonlarında yatmaktadır.

Garnet en iyi koyu kırmızı çeşidinde bilinir, ancak orangy kahverengi ve şarap kırmızısı tonlarında yaygın olarak bulunur. Kusursuz, berrak yeşil bir garnet (demantoid olarak adlandırılır), var olan en güzel ve pahalı mücevherlerden biridir. Demantoidler diğer garnet tiplerinden daha yumuşaktır. Beş karattan oluşan yeşil bir granat,  aynı boyutta zümrüt . Böyle bir granatın ateşi veya ışıltısı,  Ancak, parlaklık renkle maskelenir, bu nedenle beyaz bir elmas göze daha fazla ateş gösterir. Büyük bir açık granat bulmak zor. Daha büyük taşlar, diğer değerli taşlarda olduğu gibi, genellikle kusurlu, çatlamış veya zayıf renklidir.

LAL AKUMARİN KOLYE

LAL AKUMARİN KOLYE

granat-taş-tarih-facts.jpg
Garnet, işlenmemiş birkaç mücevherden biridir. Birçok renkte mevcuttur ve çok yönlülük sunar. Bir granatın çeşitliliğine, kalitesine ve büyüklüğüne bağlı olarak, karat başına 40 ila 5000 $ arasında herhangi bir yerde ödeme yapabilirsiniz. Garnet ayrıca diğer, genellikle daha pahalı mücevherlerle karıştırılabilir. Kırmızı garnet bir  yakut , sarı tip kıymetli olabilir  topaz ve yeşil garnet bir  zümrüt .
granat-mozambik kökenli-gemstone.jpg
Bugün, Mozambik garnet çeşidi oldukça popüler. Adı verilen Doğu Afrika ülkesinden gelen Mozambik garnetleri, yüksek kalitesi ve harika sıcak kırmızı renkleri ile bilinir. Mozambik garnet, rhodolite garnet’e benzer, ancak biraz daha kırmızı ve daha koyu bir pirope ve almandin garnet karışımıdır.
kökeni granat- kum jewelry.jpg
Garnet’ler oldukça metamorfik ve bazı magmatik kayaçlarda nispeten yaygındır. Aşırı yüksek sıcaklıklar ve basınç altında oluşurlar. Jeologlar aslında garnetleri, kayanın (garnetlerin bulunduğu yer) oluştuğu sıcaklık ve basınçların bir göstergesi olarak kullanabilirler. Lal, dünyanın bazı bölgelerinde, birçok kumsaldaki küçük kum parçacıklarında ve kaya oluşumlarında bile cömert miktarlarda bulunur. Garnet Afrika, Hindistan , Rusya , Güney Amerika, Madagaskar, Pakistan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunur.
Garnet Takı Bakımı
nasıl yapılır-bakım-için-granat-jewelry.jpg
Granatınızı ılık sabunlu su ve yumuşak bir fırça ile temizleyebilirsiniz. Taşı yıkadıktan sonra daima iyice duruladığınızdan emin olun. Demantoid çeşitlilik dışında herhangi bir garnet için ultrasonik tedaviler de kullanılabilir. Granatınızı buharla temizlemeyin. Diğer taşlarda olduğu gibi, garnetlerine dikkat etmeli ve keskin darbelerden, sert sıcaklıklardan ve kimyasallardan korumalıdır.Orta Çağ yazarları, “oracle” kristallerinin en popüler ve etkili olanı olan akuamarin olduğunu iddia ettiler. Kristal top olarak kesildiğinde, servet için üstün bir taş olduğu düşünülüyordu. Eski bir literatürde taşı ilahi bir araç olarak kullanmanın birçok yöntemi anlatılmıştır. Bir yöntem, bir taşı bir kasede bir suyun üzerine asarak yüzeyin üzerine dokunarak oluştu. Kasenin iç kenarı, alfabedeki karakterlerle kaplandı. Kehanet, ipliğin üst kısmını tutmak ve taşın belirli bir harekete neden olmasını sağlamaktı, bu da ouija tahtası gibi önemli bir sorunun cevabını hecelemekti. Bir başka yöntem, bir kristali saf su kasesine dökmekti. Suyun içindeki bozukluklar, sıvı yüzeyindeki mesajları açığa vuracaktır. Akuamarinin vahiy güçleri, birinin kaybolan veya gizli şeyleri aramaya yardımcı olduğu söylendi.

Akumarin Kolye

Akumarin Kolye

Folklora göre, akuamarin savaşlarda ve yasal tartışmalarda zafer kazanır. Mücevher de gererek ve esneyerek tedavi edildi ve çenelerin, boğaz, mide, karaciğer ve diş ağrısı rahatsızlıklarının iyileştirilmesi için özellikle etkili olduğu düşünülüyordu. Akuamarin, gerektiğinde yağmur yağacağı ya da düşmanlarına kuraklık getirdiği inancıyla törenlerde de kullanıldı. Bir tılsım gibi giyildiğinde, acının hafifletilmesi ve kişiyi daha dostça kılması, akıl hızlandırması ve tembelliğin iyileştirilmesine inanılıyordu. Eski filozof Pliny , “bu yaz denizinin derinliklerinde, bazı denizkızının hazine evinden gelmiş gibi görünen güzel akuamarin, inkar edilemeyecek cazibelere sahip” olduğunu belirterek, bu canlılığa övgüler yağdı.

Akuamarinin Mistik Güçleri
* Burada verilen bilgiler yalnızca eğlence amaçlı ve referans amaçlıdır. Yüzyıllarca folklora dayanıyor, bunların çoğu sevdiklerinizin doğum taşlarını ya da modern tıbbın öncesinde en sevdiğiniz renk kombinasyonunu oluşturuyor. Bu, gerçek tıbbi bilgiler anlamına gelmez. Listelenen hastalıklardan herhangi birisiyle ilgili tavsiye almak için lütfen nitelikli bir doktor ziyaret edin.
yeşilimsi mistik-remedy.jpg
Antik çağlarda olduğu gibi Modern zamanlarda da, akuamarinin kullanıcı üzerinde sayısız olumlu etkisi olduğu söyleniyor. Akuamarinin özellikleri ilk olarak M.Ö. 2. yüzyılda Damigeron tarafından kaydedildi. “Bu taş, göze zarar vermekten başka iyidir ve suya konur ve bir içki olarak verilirse tüm hastalıktır” Pliny the Elder’s Natural History de taşı göz hastalıkları için mükemmel bir tedavi olarak listeler. Gözün, suyun içinde akuamarinin batırıldığı yıkanması gerekiyordu. Ciddi göz rahatsızlıklarını tedavi etmek için, her sabah gözlerin içine toz tozu yerleştirilmesi önerildi. Antik Romalılar, akuamarinin karın, karaciğer, çene ve boğaz hastalıklarını tedavi etmede faydalı olacağına inanıyordu. Günümüzde modern şifacılar, akuamarin taşının sıvı tutma özelliğine ve akuamarin suyuyla yakından ilişkili olduğuna inanmaktadır. Modern şifacılar, Antik şifacıların inandıklarına göre, taşın glandüler bozukluklarla baş etmesine yardımcı olacağına ve gözlerinizin sağlığının korunmasına yardımcı olacağına inanıyorlar. Bazıları, taşı ağız boşluğuyla ilişkili en sıkıntıları tedavi etmek için spesifik olarak düşünüyor. Konuşma ve şarkı fakülteleri de dahil olmak üzere boğaz charkası ile ilişkilidir; bu, taşın gerçek kompozisyonundan ziyade belki de rengin terapötik değeri ile ilişkili bir kalitedir.

Lal Taşı El işçiliği Kolye

Lal Taşı El işçiliği Kolye

Akuamarin’i fiziksel yanı sıra zihinsel sıkıntılara da şifa verici bir taş olarak gören birçok inanç bulunmaktadır. Ruhsal ve psikolojik rahatsızlıkların yanı sıra fizyolojik bozukluklar ve hastalık gibi davranan taş “çok amaçlı” bir şifa taşı olarak düşünülür. Akuamarin, Tarot’un Asma Man kartıyla birlikte kullanılır ve insanlara, düşüncenin başına yalnızlık ve zaman aramak için hayatta askıya almanın değerini anlamalarına yardımcı olur. Birinin bir iç huzurla uyum içinde daha iyi olmasına yardımcı olur ve sakinleştirici ve yatıştırıcı olduğu için sinir gerginliğini dengeleme becerisi ile tanınır. Akuamarin zihninizi sarsar ve daha üst katlardan iletişim sağlamayı kolaylaştırdığı için meditasyon için muhteşem bir taştır.

Akuamarin Taş
Akuamarin Taş

İlave düşünceleri temizlemek, yüksek bir bilinç ve ruhsal farkındalık durumunu çağırır ve insana hürmetsiz hizmet sunmayı teşvik eder. Ruhsal ve fiziksel bedenler hizalanırsa, akuamarin her seviyede sezgisel iletişim bırakarak onları nazikçe yeniden hizalandırır.
akuamarin-tarih-irfan love.jpg
Taşla çalışmak kişinin refahını geliştirir. Bazıları, akuamarinin ertelenme sıkıntısı çeken kişileri tedavi etmek için kullanıldığını öne sürüyor. Akuamarin kullanan birinin açık düşünme ve hızlı karar verme konusunda daha iyi bir yeteneğe sahip olduğuna inanılıyor. Buna ek olarak, cesarete erişimi arttırır. Sürece bir tanesini desteklerken, yoğun fiziksel ve duygusal serbest bırakılma zamanlarında motivasyonu ve rahatlığı teşvik eder. Taş bir hizmet ömrüne, kalkanlara ve koruyuculuğa yardımcı olur, bizi değişim zamanı boyunca ve bir yaşamında, yolunda ve amacında sevgi ve sevgiyi anımsatır. Ruhsal ve psişik farkındalığın geliştirilmesine yardımcı olur, çekirdek ruh onarımı ve iyileştirmeyi getirir, ruhun geri çekilmesine yardımcı olur ve her seviyede derinden iyileşir. İçsel benliğin, en yüksek İdeallerini daha iyi takip etmesini ve sıradan dünyaya eklentileri perspektif içinde tutmasını sağladığı için, ruhsal olarak kişinin varlığının tamamına arınma getirmek için kullanılır. İyileştirici değerlerine ek olarak, yaşamınızda değişiklikler yapmak, içsel, ruhsal benliğinizi daha doğru tutmak ve kendinizi kirleten kendi davranış kalıplarınızdan sakin ve saf halinizi korumaya yardımcı olan mükemmel bir taştır.
Akuamarinin Fiziksel Özellikleri ve Bilimi

Akuamarin soluk mavi, açık mavi-yeşil veya açık yeşil olan beril . Genellikle açıktır, ancak demir içeriği mavi / yeşil renk verir. Akuamarinin yeşili, herhangi bir izi olmayan sulu bir yeşildir. Geçmişte, en değerli akuamarin taşları yeşildi. Ancak günümüzde en değerli akuamarin taşları zengin, gök mavisidir, ancak mavi taşların bile yeşil veya mavimsi yeşil tonları vardır. Bir akuamarinden hangi açıya baktığınıza bağlı olarak, mavi, yeşil veya renksiz görünebilir. Buna pleachroic etki denir. Akuamarinlerin çeşitli görüntüsü, okyanusların, göllerin ve dünyanın diğer su kütlelerinin birçok renklerini görmek gibidir. Her akuamarin keyif aldiginiz su kütlesi tonunu geri çagirir. Piyasadaki hemen hemen tüm akuamarinler, rengi arttırmak için ısıyla işlemden geçirildi. Derin mavideki akuamarinlerin tüketici tercihi ile ilgili toplantılarda taşlar 800 derecenin yakınında ısıtılarak mavi rengin ortaya çıkmasına ve sarı / yeşil tonların kaybolmasına neden oluyor. Akuamarin’in açık renk tonu, tüm cilt rengini gevşetir ve tüm değerli metallerle uyumludur. Birçok akuamarin taşı neredeyse kapanımlardan arınmıştır ve parıltıları vitrözdür .

Akumarin Özellikleri

Akumarin Özellikleri

Akuamarin boşluklar, granit pegmatit , çakılların alüvyon yatakları ve bazen akarsu çakıllarında sıklıkla bulunur. Bazı pegmatitteki berily kristalleri 30 feet’e kadar çok büyük boyutlara kadar büyür. 3 fit aya kadar olan akuamarin kristalleri aslında nadir değildir. En kaliteli taşlar, birkaç kilo ağırlığında kristallerin bulunduğu Brezilya’dan geliyor . Akvaryumda bulunan diğer yerler Sovyetler Birliği, Madagaskar (koyu mavi çeşitlerin bulunduğu yer), Amerika Birleşik Devletleri, Afganistan, Pakistan, Hindistan ve Nijerya’dır.
aquamarine.jpg
Bir akuamarin için en yaygın kesim zümrüt türü, ardından oval veya armut şeklinde kesimler. Kesmek nispeten kolay bir taştır ve kesiciler yeni formlarla deneme yaparken yenilikçi şekillerde sıklıkla bulunurlar. Sertlik ölçeğinde 7.5 ila 8 arasında bir orana sahiptir ve bu da giymek için oldukça dayanıklı bir taştır. Birkaç karattan on karate kadar geniş akuamarin taşları nispeten yaygındır. Birkaç karat ağırlığında olan zengin mavi taşlar son derece değerlidir. Bazen, 1000’den fazla aralık aralığında bitmiş değerli taşlar üretmek için yeterince büyük yerlerde akuamarinler bulunur. Değerli taşlar hakkında harika olan, geniş fiyat aralığının hemen hemen herkes tarafından kullanılabilir olmasını sağlamasıdır.
Akuamarin Mücevherinin Bakımı

Akuamarin mücevherinizi temizlemenin en iyi yolu düz, ılık sabunlu su (hafif sıvı sabun kullanarak) ve eski bir diş fırçasıdır. Taşı yıkadıktan sonra, düz su ile iyice durduğunuzdan emin olun. Termal şok tehlikelerini azaltmak için sıcak su yerine sıcak su kullanmaya özen gösterin. Alerjik reaksiyonlara neden olabilmeleri için enzim temizleyicileri ve deterjanlardan kaçınılmalıdır. Akuamarinin bir ultrasonik tankta temizlenmesi de önerilmemektedir. Ani sıcaklık değişiklikleri, buharda pişirme ve kozmetik, saç spreyi, parfüm veya ev kimyasallarıyla temasından kaçının. Akuamarinin Anlamına ve Kullanımına Giriş

Akuamarin, kristalin suların saflığını ve denizin canlandırmasını ve gevşemesini çağrıştırır. Yatıştırıcı, yatıştırıcı ve temizliktir ve gerçeğe ilham verir, güvenir ve bırakır. Eski zamanlarda, Akuamarin’in deniz kuyusunun hazinesi olduğuna inanılıyordu ve denizcilere iyi şans, korkusuzluk ve korunma tılsımı olarak kullanılıyordu. Aynı zamanda ebedi gençlik ve mutluluk taşı olarak görüldü. [Simmons, 49] Bugün, suyun yanında, suyun üzerinden veya yakınında bulunanların tümünü korur ve açık ve samimi iletişim kanallarını açar.

Akumarin Garnet Kolye

Akumarin Garnet Kolye

Akuamarin adı, “denizin suyu” anlamına gelen Latin aqua marinusundan geliyor ve onun parlayan okyanus benzeri rengine atıfta bulunuyor. Soluk mavi, şeffaf kristal Beryl ailesinin bir üyesidir. Onun rengi, bazen mavimsi yeşil, taşın kimyasal yapısında bulunan demir oksitlerden kaynaklanır. Eski aymacı, ayın etkisi altında olduğunu ve çok büyük manyetik etki gösteren bir orbun olduğunu düşünüyordu. Günümüzün kristal görünümlü destekçileri, yaklaşan olayları izlemek için bir Akuamarin kullanırken, ay arttıkça bunu yaparlar. Dahil demir oksitler üzerindeki ayın manyetizi, taşın öngörü yeteneğini güçlendirecektir.

Akuamarin, denize bağlı olan her şeyin yanısıra, suyun yüzeyinde yansıyan Cennet ile ilgili olanları da temsil eder. Gerçekliği gizli anlamları keşfetmeyi mümkün kılan, kendisini sınırsız şekilde yansıtan bir aynaya dönüşür. Simetrilerden oluşan bir taş olarak, meditasyon ve vahiy için elverişli bir şey, peygamberler, şamanlar, şifacılar ve mistiklerin taşıdır. Aynı zamanda ruhlarımızın karanlık derinliklerini, kendimizle ve diğerleriyle yüz yüze görüşmemizi sağlar. [Megemont, 31-32]

Berilyum, yeşil zümrüt, sarı Heliodor ve Golden Beryl, pembe Morganit, Kırmızı Beril veya Bixbite ve renksiz çeşit Goshenite gibi mücevherler olarak kullanılan diğer renklerde Beril ailesini oluşturuyor olsa da, Aquamarin, Beryl’in mavi çeşididir.

Akuamarin Mavi Beril
Akuamarin Mavi Beril

metafiziksel kullanımlar Akuamarin Kullanımı ve Amaçları – Genel Bakış

Boğaz çakrasına eşlik eden Aquamarin, konuşma korkusunun üstesinden gelmeye yardımcı olur ve öğretmenler ve her türden sunum yapan kişiler için mükemmel bir taştır. Konuşmacıları, kendi gerçekleri, bilgelikleri ve duygularından tam olarak haberdar oldukları ve açık ve inançla ifade edebilen bir bilinç aşamasına kadar rahatlar. Ayrıca zor durumlarda zorla açıkça ve öfke olmadan konuşma olanağı tanır. [Simmons, 49] [Ahsian, 50]

Akuamarin entelektüel akıl yürütme süreçlerini hızlandırır ve hızlı tepki verme becerisini geliştirir. Bu, yalnızca fiziksel dünyayla değil, aynı zamanda kendisi hakkında öğrenme yoluyla yenilmez bir hale getirir. [Melody, 128] Azim, disiplin ve hafif yüreklilik saglar. [Gienger, 16]

Akuamarin, dünyaya hizmet idealini ve iyileşmeye uyumlu bir insanlığın gelişimini teşvik eder. Nazik ve merhametli bir enerji yayar, kişilerin eylemlerine karşı ılımlılığı ve sorumluluğu geliştirir. Yargılayıcı insanlara daha hoşgörülü olmaya ilham verir ve emri bulma sorumluluğu altındaki kişilere yardımcı olur. [Melody, 129] [Hall, 68]

LAL TAŞI AKUMARİN TAŞI EL İŞÇİLİĞİ KOLYE

ÖZEL ÜRÜNLER
Lal Akumarin Taşı Kolye
Fiyatı      :      SATILDI TL
Ürünün Özellikleri
  • 1.KALİTE HAS TAŞ
  • 11.50 GR
  • 925 AYAR GÜMÜŞ EL İŞÇİLİĞİ
  • AYNI GÜN KARGO
  • EL YAPIMI EŞİ YOKTUR
  • KDV DAHİL
  • LAL TAŞI VE AKUAMARİN
  • SANATSAL ÜRÜN
[dpsc_display_product]
Ürün Açıklaması Video Tanıtım Yorumlar

Garnet, Ocak ayının doğum taşı ve evliliğin 2. yıldönümünü kutlayan taştır. “Garnet” adı, bir narla ilgili olarak Latince “tohum benzeri” anlamına gelen “Garanatus” kelimesinden gelir. Bu referans, küçük garnitürlerin bir narda bulduğunuz parlak kırmızı tohumlara benzemesi anlamlıdır. Granat, tarih boyunca popüler bir mücevher olmuştur. Garnet, MÖ 3000’e kadar uzanan bir mezarda genç bir adam tarafından giyilen bir kolye içinde boncuklar olarak bulundu. Taşın sertliğinin ve dayanıklılığının kanıtıdır.

Lal Akumarin Taşı Kolye

Lal Akumarin Taşı Kolye

granat-irfan tarih-plato.jpg
Saksonya Kralı’nın 465 karattan fazla garnet olduğu söyleniyor. Platon’un portresini bir Roma gravürcüsü tarafından granat üzerine kazınmıştı. Şimdi Çekoslovakya’nın bir parçası olan Bohemia, bir zamanlar muazzam bir garnet kaynağıydı ve bir zamanlar garnetleri kesmek, parlatmak ve monte etmek o ülkede çok zengin bir endüstriydi. Birçok Bohem kalesi ve kilisesinde, garnet ile süslenmiş muhteşem iç mekanlar vardı. Bohem garnetleri bugün bile bir narı andıran küçük ama güzel taşlarıyla ünlüdür. Garnet takıları hala Çek Cumhuriyeti’nde bulunmaktadır, taşlar hala geleneksel, sıkı bir şekilde bir araya getirilmiştir. Bu, klasik Garnet parçalarının çekiciliğinin sadece taşlarının güzelliğinden kaynaklanmasını sağlar. Anglo-Saksonlar da garnetlere düşkündür. Takıları birçok formda monte edilmiş garnetlerle kuruldu.
Kendi Ailenizi Tasarlayın
Sevdiklerinizin doğum taşları veya favori renk kombinasyonunuzla kendi benzersiz aile hatıralarınızı oluşturmak için Garnet’i herhangi bir değerli taşla birleştirin.

Garnet’ler 18. ve 19. yüzyıllarda Avrupa’da oldukça popülerdi. Viktorya döneminde takı için sıkça kullanılırdı. Eski İspanya’da, nar bir favoriydi ve bunun sonucunda garnet de öyle. İspanyol astrolojisinde, garnet bir zamanlar güneşi temsil ediyordu. Eski zamanlarda, garnet, renkle ilgili olan ve bir kaynama veya blister anlamına gelen “Carbuncle” olarak biliniyordu. Bu isim aynı zamanda diğer kırmızı taşlara, özellikle de garnet’e de uygulandı.

OTANTİK TAŞ KALİTESİ VE FARKI İLE 925 AYAR GÜMÜŞ EL İŞÇİLİĞİ 1.KALİTE YÜKSEK KALİBRASYON 5.38 DEEP BLUE AKUAMARİN  ve 18.45 karat DAMLA KESİM GARNET (LAL) TAŞI KOLYE ÜRÜNÜMÜZ SANATSAL BİR PARÇA OLUP EŞİ YOKTUR;SEVDİKLERİNİZ İÇİN EŞSİZ BİR PARÇA KOLEKSİYON OLARAK SAKLANABİLİR
Webster Collegiate Dictionary, garnet’i “ vitröz bir parlaklığa sahip, birçok kristalde, aynı zamanda büyük formlarda ve tahıllarda bulunan, gnays ve mika şistinde yaygın olarak bulunan ve gnays ve mika şistinde yaygın olarak bulunan ve yarı değerli bir taş ve aşındırıcı olarak. ”Garnet en bol taşlardan biridir. Bu kadar geniş bir renk ve parlaklık spektrumunun yanı sıra çok çeşitli taşların nadirliği ve boyutunu birleştiren başka bir mücevher yoktur. Örneğin, Urallardan gelen değerli yeşil üvarovit granat, sadece oldukça büyük kristallerde oluşması nedeniyle neredeyse paha biçilmez bir taştır.

Garnet aslında silikat mineralleri almandin , pirope , spessartine , grossular ve andradit, mozambik ve uvarovit için bir grup adıdır, bu nedenle garnet isminden de anlaşılamayan çok daha farklı bir mücevherdir. Bu garnet minerallerinin tümü benzer kübik kristal yapı ve kimyasal bileşime sahiptir. Mücevher kalitesinde granat birçok ülkede görülür ve güzel şekillendirilmiş kristaller 5000 yılı aşkın bir süredir ödüllendirilmektedir.

Lal ve Akumarin Taşı Yüzük

Lal ve Akumarin Taşı Yüzük

Zaman boyunca, garnet hakkında birçok eski gelenek ve efsane olmuştur. Ortaçağda , taşların depresyonu iyileştirdiği, kötü rüyalara karşı koruduğu ve hemorajilerin yanı sıra karaciğer hastalıklarını hafiflettiği düşünülüyordu. Efsaneye göre Noah, karanlık ıslak gündüz ve gece boyunca gemiyi aydınlatmak için ince kesilmiş, parlayan bir granat kullandı. İbranice yazarlar, garnet’i Aaron’un zırhındaki on iki taştan biri olarak içerir. Hıristiyan geleneği, kan kırmızısı garnet’i İsa’nın kurban edilmesinin bir sembolü olarak görüyordu. Kur’an , garnetin Müslümanların Dördüncü Cennetini aydınlattığını iddia ediyor. Yunanlılar çocukları boğulmaktan koruduğunu söylediler. Ayrıca zehirlere karşı güçlü olduğu düşünülüyordu.
granat-taş-takı-myths.jpg
Yunan mitolojisinde, bir nar sevginin armağanı olarak adlandırılır ve sonsuzlukla ilişkilidir. Günümüzde, Garnet bir aşk armağanı olarak kalıyor ve geleneksel olarak evliliğin 19. yıldönümü için veriliyor. Ayrıca iki yıl ve altı yıl yıldönümleri için hediye olarak da kullanılabilir. Dahası, Garnet hızlı bir dönüş ve ayrı bir sevginin sembolüdür, çünkü Hades hızlı dönüşünü sağlamak için onu terk etmeden önce Persephone’ye bir nar vermişti. Bu nedenle, Garnet, sevgililerin kırık bağlarını iyileştirdiğine inanıldığı için, bir yolculuğa çıkmadan önce bir sevgiliye verilebilir.
granat-takı-taş-powers.jpg
Bir aslan figürü ile kazınmış bir garnetin, sağlığı koruyacak ve koruyacak, tüm hastalıkların kullanıcısını iyileştirecek, ona onur getirecek ve onu seyahatteki tüm olası tehlikelerden koruyacak etkili bir cazibe olduğu söylenmiştir. Ayrıca, kullanıcıyı tehlikeye yaklaştığı konusunda uyardığı ve uzun zaman önce koruyucu bir tılsım olarak taşındığı söylendi. Bir yazar, bir garnet parlaklığını kaybederse ve parlarsa, felaketin kesin bir işareti olduğunu yazdı. Garnet ve savaşçı geleneği arasında bir yakınlık olabilir. Garnetlerin, yaylardan çekilen bir grup yerli insan tarafından pelet olarak kullanıldığı kaydedildi. Kabile inancı, taşın özellikle kanlı olan yaralar vereceğiydi.
granat-nar-sevgi-powers.jpg
Garnet’in dönüşüm sağlama yeteneğinin tarihi birçok kitapta bulunur. Thelma Isaacs “şifa için kullanılan garnetlerin genellikle kırmızı ve mor-kırmızı şeffaf mineraller olan almandin ve pirope olduğunu yazıyor. Melankolik karşılıkları ve kalp uyarıcısı oldukları düşünülüyordu. Eski zamanlarda, kırmızı bir garnet’e bakmanın tutku, öfke ve hatta apopleksiye yol açabileceğine inananlar vardı. ”Barbara Walker,“ garnet kan büyüsünün uterus kanının hayat veren güçlerinin eski fikirlerinden geri kaldığına inanıyor. Garnet, annelik çağından beri kırmızı mücevherli bir rahim sembolü olan nar olan granatumdan seçildi. Kadınsı yaşam gücü ile olan bu eski bağlantılar nedeniyle, bazen sadece kadınların garnet giymesi gerektiği düşünülüyordu.
Garnet’in Mistik Güçleri* Burada verilen bilgiler yalnızca eğlence ve referans amaçlıdır. Çoğu sevdiklerinizin doğum taşlarını veya modern tıp çağından önce en sevdiğiniz renk kombinasyonunu karşılayan yüzyıllar folkloruna dayanır. Gerçek tıbbi bilgi anlamına gelmez. Listelenen hastalıklardan herhangi biri hakkında tavsiye almak için lütfen kalifiye bir doktoru ziyaret edin.

Akumarin Taşı Kolye

Akumarin Taşı Kolye

Sağlığı geliştirmek için granat giymenin çeşitli yararları hakkında sayısız inanç vardır. Eski ve orta çağlarda, özel semboller için belirli taşların kullanılmasını tavsiye etmede rengin sembolizmi çok önemli bir rol oynamıştır. Kırmızı taşlar durumunda, her türlü kanama ve iltihaplı hastalıklar için çareler olduğu düşünülmüştür. Garnet, bedensel gücü, dayanıklılığı ve canlılığı arttırmak için giyildi. Kişinin kendini zorlaması gerektiğinde garnet giymenin son derece yararlı olduğuna inanılıyordu. Garnet ayrıca cilt rahatsızlıklarını gidermek ve kalbi ve kanı düzenlemekti. Her iki cinsiyet için de iyileştirici olduğu düşünülüyordu. Erkekler için üreme sistemini sağlıklı tutar. Kadınlar için hormonal dengeyi teşvik eder ve şişmeyi azalttığı söylenir. Garnet uzun zamandır kalp çarpıntısını, akciğer hastalıklarını ve çeşitli kan hastalıklarını iyileştirdiğine inanıyor. Geleneksel folklor, kırmızı garnet ve kan arasında güçlü bir bağlantı oluşturur. Bir granat dalağı tonlar, dolaşım sistemi boyunca sağlığı teşvik eder ve vücudun sağlıklı hemoglobin üretimini arttırdığına inanılmaktadır. Metabolizmayı uyarır, omurga ve hücresel bozuklukları tedavi eder, kan, kalp ve akciğerleri arındırır ve yeniden canlandırır ve DNA’yı yeniler. Ayrıca mineral ve vitaminlerin asimilasyonuna yardımcı olur.
lal-dostluğu-taşlı değerli taş-powers.png
Güç garnet sadece fiziksel sağlık değil, aynı zamanda zihinsel sağlık üzerinde de birçok inanç var. Garnet’in erdemlerinin uzun zamandır tutku, gerçek dostluk, sadakat, başarı, benlik saygısı, sadakat, bağlılık, enerji, inanç, tutarlılık ve gerçeği içerdiğine inanılıyor. Taş ayrıca kendinizi ve diğer insanları algılamanızı keskinleştirir. Uzun zaman önce, garnetlerin, kullanıcının melankolik direnmesine ve şeytan ve gece hayaletleri olarak adlandırılan kötü ruhları, özellikle gecenin ruhlarını uyarmasına yardımcı olduğu iddia edildi. Bugün bunu kabuslardan kurtulabilecek bir taş olarak yorumlayabiliriz. Garnet’in de tefekkür ve dürüstlüğe ilham verdiği söyleniyor ve kullanıcıya duruşlarını ve eşyalarını koruma gücü sunuyor. Granat aynı zamanda eski bir dostluk sembolüdür. Geçmişte, garnitürler, sevgilerini sembolize etmek ve tekrar buluşmalarını sağlamak için arkadaşları ayırmak arasında değiştirildi. Bazı inanç çevrelerinde, taş kesilmeden ve cilalanmadıkça garnetin büyüsüne erişilemeyeceği söylenir.

Lal Taşı Kolye

Lal Taşı Kolye

Garnet’in iş dünyasında da son derece yararlı olduğuna inanılıyor. Taş, insanların hem iş hem de kişisel başarıya yardımcı olan kullanıcıya çekilmesine neden olur. Özellikle işi insan odaklı olan insanlar için faydalıdır. Taş, yeni alemlere giren insanlar, örneğin yeni bir şehre taşınanlar için ideal bir seçimdir. Ayrıca, garnet iş fikirli kişiye güç vermeye yardımcı olur. Garnet etkisi altında her türlü kriz meydan okumaya dönüşüyor.
cesaret granat- şifa-gemstone.jpg
Belki de garnetin en güçlü erdemi, birinin depresyonun üstesinden gelmesine yardımcı olabilmesidir. Taşın artık pozitif olmayan kökleşmiş davranış kalıplarını çözdüğü ve direnci veya kendinden kaynaklı bilinçsiz sabotajı atladığı bilinmektedir. Yararsız veya eski fikirleri bırakmaya yardımcı olur. Taş, enerjiyi canlandırır, arındırır ve dengeler, dinginliği veya tutkulu hale getirir. İnhibisyonları, tabuları, öfkeyi ve uyuşmazlıkları ortadan kaldırır. Duygusal uyumsuzluğu hafifletir, sakinleştirici bir etki yaratır ve kullanıcıyı başkalarının istenmeyen enerjisinden etkilenmekten korur. Krizde ya da aşırı travmatik durumlarda hayatta kalma içgüdüsünü güçlendirir ve çıkış yolu olmadığı yerde cesaret ve umut getirir. Sonuçta, taş depresyonu uzak tutar. Öz güveni teşvik eder ve kişinin iç ruhunun yayılmasına izin verir.
takı-granat-sevgi-gemstone.jpg
Garnet, garnetlerde cinsel ve şehvetli enerjinin güçlü bir yönü olduğu için aşk ve seks söz konusu olduğunda da birçok erdemleri vardır. Taşın seks dürtüsünü dengelediği söyleniyor. Sözde cinsel güç ve doğurganlığa yardımcı olur, cinsel cazibe ortaya çıkarır ve tutku ve sevgiyi serbest bırakmak için şehvetli tarafları serbest bırakır. Garnet, bir çiftini cinsel büyünün tutkulu ve şehvetli bir keşifine doğru daha derinlere taşır. Taş, bağlılığa, tek eşli ve istikrarlı bir evliliğe ilham verir ve kişinin sevgisini, bağlılığını ve sadakatini kesin olarak vaat eder. Gerçek aşıklar bulmaya da yardımcı olabilir.
Garnet’in Fiziksel Özellikleri ve Bilimi
yapı-granat-takı-gemstone.jpg
Garnet, sertlik ölçeğinde 7 ila 7.5 arasında değişen oldukça dayanıklı bir taştır. Daha önce de belirtildiği gibi, mezardaki genç bir adamda, MÖ 3000’e kadar uzanan, taşın dayanıklılığının kanıtı olan garnetlerden yapılmış bir kolye bulundu. Garnet aslında, kırmızıdan turuncuya, sarı, yeşil, kahverengi, menekşe, pembe veya hatta siyaha kadar çeşitli renklere yayılan benzer kimyasal yapıya sahip on farklı değerli bir ailenin adıdır. Taşlar arasındaki temel farklar, renk, yoğunluk ve kırılma indisinin hafif varyasyonlarında yatmaktadır.

Garnet en iyi koyu kırmızı çeşidinde bilinir, ancak orangy kahverengi ve şarap kırmızısı tonlarında yaygın olarak bulunur. Kusursuz, berrak yeşil bir garnet (demantoid olarak adlandırılır), var olan en güzel ve pahalı mücevherlerden biridir. Demantoidler diğer garnet tiplerinden daha yumuşaktır. Beş karattan oluşan yeşil bir granat,  aynı boyutta zümrüt . Böyle bir granatın ateşi veya ışıltısı,  Ancak, parlaklık renkle maskelenir, bu nedenle beyaz bir elmas göze daha fazla ateş gösterir. Büyük bir açık granat bulmak zor. Daha büyük taşlar, diğer değerli taşlarda olduğu gibi, genellikle kusurlu, çatlamış veya zayıf renklidir.

LAL AKUMARİN KOLYE

LAL AKUMARİN KOLYE

granat-taş-tarih-facts.jpg
Garnet, işlenmemiş birkaç mücevherden biridir. Birçok renkte mevcuttur ve çok yönlülük sunar. Bir granatın çeşitliliğine, kalitesine ve büyüklüğüne bağlı olarak, karat başına 40 ila 5000 $ arasında herhangi bir yerde ödeme yapabilirsiniz. Garnet ayrıca diğer, genellikle daha pahalı mücevherlerle karıştırılabilir. Kırmızı garnet bir  yakut , sarı tip kıymetli olabilir  topaz ve yeşil garnet bir  zümrüt .
granat-mozambik kökenli-gemstone.jpg
Bugün, Mozambik garnet çeşidi oldukça popüler. Adı verilen Doğu Afrika ülkesinden gelen Mozambik garnetleri, yüksek kalitesi ve harika sıcak kırmızı renkleri ile bilinir. Mozambik garnet, rhodolite garnet’e benzer, ancak biraz daha kırmızı ve daha koyu bir pirope ve almandin garnet karışımıdır.
kökeni granat- kum jewelry.jpg
Garnet’ler oldukça metamorfik ve bazı magmatik kayaçlarda nispeten yaygındır. Aşırı yüksek sıcaklıklar ve basınç altında oluşurlar. Jeologlar aslında garnetleri, kayanın (garnetlerin bulunduğu yer) oluştuğu sıcaklık ve basınçların bir göstergesi olarak kullanabilirler. Lal, dünyanın bazı bölgelerinde, birçok kumsaldaki küçük kum parçacıklarında ve kaya oluşumlarında bile cömert miktarlarda bulunur. Garnet Afrika, Hindistan , Rusya , Güney Amerika, Madagaskar, Pakistan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunur.
Garnet Takı Bakımı
nasıl yapılır-bakım-için-granat-jewelry.jpg
Granatınızı ılık sabunlu su ve yumuşak bir fırça ile temizleyebilirsiniz. Taşı yıkadıktan sonra daima iyice duruladığınızdan emin olun. Demantoid çeşitlilik dışında herhangi bir garnet için ultrasonik tedaviler de kullanılabilir. Granatınızı buharla temizlemeyin. Diğer taşlarda olduğu gibi, garnetlerine dikkat etmeli ve keskin darbelerden, sert sıcaklıklardan ve kimyasallardan korumalıdır.Orta Çağ yazarları, “oracle” kristallerinin en popüler ve etkili olanı olan akuamarin olduğunu iddia ettiler. Kristal top olarak kesildiğinde, servet için üstün bir taş olduğu düşünülüyordu. Eski bir literatürde taşı ilahi bir araç olarak kullanmanın birçok yöntemi anlatılmıştır. Bir yöntem, bir taşı bir kasede bir suyun üzerine asarak yüzeyin üzerine dokunarak oluştu. Kasenin iç kenarı, alfabedeki karakterlerle kaplandı. Kehanet, ipliğin üst kısmını tutmak ve taşın belirli bir harekete neden olmasını sağlamaktı, bu da ouija tahtası gibi önemli bir sorunun cevabını hecelemekti. Bir başka yöntem, bir kristali saf su kasesine dökmekti. Suyun içindeki bozukluklar, sıvı yüzeyindeki mesajları açığa vuracaktır. Akuamarinin vahiy güçleri, birinin kaybolan veya gizli şeyleri aramaya yardımcı olduğu söylendi.

Akumarin Kolye

Akumarin Kolye

Folklora göre, akuamarin savaşlarda ve yasal tartışmalarda zafer kazanır. Mücevher de gererek ve esneyerek tedavi edildi ve çenelerin, boğaz, mide, karaciğer ve diş ağrısı rahatsızlıklarının iyileştirilmesi için özellikle etkili olduğu düşünülüyordu. Akuamarin, gerektiğinde yağmur yağacağı ya da düşmanlarına kuraklık getirdiği inancıyla törenlerde de kullanıldı. Bir tılsım gibi giyildiğinde, acının hafifletilmesi ve kişiyi daha dostça kılması, akıl hızlandırması ve tembelliğin iyileştirilmesine inanılıyordu. Eski filozof Pliny , “bu yaz denizinin derinliklerinde, bazı denizkızının hazine evinden gelmiş gibi görünen güzel akuamarin, inkar edilemeyecek cazibelere sahip” olduğunu belirterek, bu canlılığa övgüler yağdı.

Akuamarinin Mistik Güçleri
* Burada verilen bilgiler yalnızca eğlence amaçlı ve referans amaçlıdır. Yüzyıllarca folklora dayanıyor, bunların çoğu sevdiklerinizin doğum taşlarını ya da modern tıbbın öncesinde en sevdiğiniz renk kombinasyonunu oluşturuyor. Bu, gerçek tıbbi bilgiler anlamına gelmez. Listelenen hastalıklardan herhangi birisiyle ilgili tavsiye almak için lütfen nitelikli bir doktor ziyaret edin.
yeşilimsi mistik-remedy.jpg
Antik çağlarda olduğu gibi Modern zamanlarda da, akuamarinin kullanıcı üzerinde sayısız olumlu etkisi olduğu söyleniyor. Akuamarinin özellikleri ilk olarak M.Ö. 2. yüzyılda Damigeron tarafından kaydedildi. “Bu taş, göze zarar vermekten başka iyidir ve suya konur ve bir içki olarak verilirse tüm hastalıktır” Pliny the Elder’s Natural History de taşı göz hastalıkları için mükemmel bir tedavi olarak listeler. Gözün, suyun içinde akuamarinin batırıldığı yıkanması gerekiyordu. Ciddi göz rahatsızlıklarını tedavi etmek için, her sabah gözlerin içine toz tozu yerleştirilmesi önerildi. Antik Romalılar, akuamarinin karın, karaciğer, çene ve boğaz hastalıklarını tedavi etmede faydalı olacağına inanıyordu. Günümüzde modern şifacılar, akuamarin taşının sıvı tutma özelliğine ve akuamarin suyuyla yakından ilişkili olduğuna inanmaktadır. Modern şifacılar, Antik şifacıların inandıklarına göre, taşın glandüler bozukluklarla baş etmesine yardımcı olacağına ve gözlerinizin sağlığının korunmasına yardımcı olacağına inanıyorlar. Bazıları, taşı ağız boşluğuyla ilişkili en sıkıntıları tedavi etmek için spesifik olarak düşünüyor. Konuşma ve şarkı fakülteleri de dahil olmak üzere boğaz charkası ile ilişkilidir; bu, taşın gerçek kompozisyonundan ziyade belki de rengin terapötik değeri ile ilişkili bir kalitedir.

Lal Taşı El işçiliği Kolye

Lal Taşı El işçiliği Kolye

Akuamarin’i fiziksel yanı sıra zihinsel sıkıntılara da şifa verici bir taş olarak gören birçok inanç bulunmaktadır. Ruhsal ve psikolojik rahatsızlıkların yanı sıra fizyolojik bozukluklar ve hastalık gibi davranan taş “çok amaçlı” bir şifa taşı olarak düşünülür. Akuamarin, Tarot’un Asma Man kartıyla birlikte kullanılır ve insanlara, düşüncenin başına yalnızlık ve zaman aramak için hayatta askıya almanın değerini anlamalarına yardımcı olur. Birinin bir iç huzurla uyum içinde daha iyi olmasına yardımcı olur ve sakinleştirici ve yatıştırıcı olduğu için sinir gerginliğini dengeleme becerisi ile tanınır. Akuamarin zihninizi sarsar ve daha üst katlardan iletişim sağlamayı kolaylaştırdığı için meditasyon için muhteşem bir taştır.

Akuamarin Taş
Akuamarin Taş

İlave düşünceleri temizlemek, yüksek bir bilinç ve ruhsal farkındalık durumunu çağırır ve insana hürmetsiz hizmet sunmayı teşvik eder. Ruhsal ve fiziksel bedenler hizalanırsa, akuamarin her seviyede sezgisel iletişim bırakarak onları nazikçe yeniden hizalandırır.
akuamarin-tarih-irfan love.jpg
Taşla çalışmak kişinin refahını geliştirir. Bazıları, akuamarinin ertelenme sıkıntısı çeken kişileri tedavi etmek için kullanıldığını öne sürüyor. Akuamarin kullanan birinin açık düşünme ve hızlı karar verme konusunda daha iyi bir yeteneğe sahip olduğuna inanılıyor. Buna ek olarak, cesarete erişimi arttırır. Sürece bir tanesini desteklerken, yoğun fiziksel ve duygusal serbest bırakılma zamanlarında motivasyonu ve rahatlığı teşvik eder. Taş bir hizmet ömrüne, kalkanlara ve koruyuculuğa yardımcı olur, bizi değişim zamanı boyunca ve bir yaşamında, yolunda ve amacında sevgi ve sevgiyi anımsatır. Ruhsal ve psişik farkındalığın geliştirilmesine yardımcı olur, çekirdek ruh onarımı ve iyileştirmeyi getirir, ruhun geri çekilmesine yardımcı olur ve her seviyede derinden iyileşir. İçsel benliğin, en yüksek İdeallerini daha iyi takip etmesini ve sıradan dünyaya eklentileri perspektif içinde tutmasını sağladığı için, ruhsal olarak kişinin varlığının tamamına arınma getirmek için kullanılır. İyileştirici değerlerine ek olarak, yaşamınızda değişiklikler yapmak, içsel, ruhsal benliğinizi daha doğru tutmak ve kendinizi kirleten kendi davranış kalıplarınızdan sakin ve saf halinizi korumaya yardımcı olan mükemmel bir taştır.
Akuamarinin Fiziksel Özellikleri ve Bilimi

Akuamarin soluk mavi, açık mavi-yeşil veya açık yeşil olan beril . Genellikle açıktır, ancak demir içeriği mavi / yeşil renk verir. Akuamarinin yeşili, herhangi bir izi olmayan sulu bir yeşildir. Geçmişte, en değerli akuamarin taşları yeşildi. Ancak günümüzde en değerli akuamarin taşları zengin, gök mavisidir, ancak mavi taşların bile yeşil veya mavimsi yeşil tonları vardır. Bir akuamarinden hangi açıya baktığınıza bağlı olarak, mavi, yeşil veya renksiz görünebilir. Buna pleachroic etki denir. Akuamarinlerin çeşitli görüntüsü, okyanusların, göllerin ve dünyanın diğer su kütlelerinin birçok renklerini görmek gibidir. Her akuamarin keyif aldiginiz su kütlesi tonunu geri çagirir. Piyasadaki hemen hemen tüm akuamarinler, rengi arttırmak için ısıyla işlemden geçirildi. Derin mavideki akuamarinlerin tüketici tercihi ile ilgili toplantılarda taşlar 800 derecenin yakınında ısıtılarak mavi rengin ortaya çıkmasına ve sarı / yeşil tonların kaybolmasına neden oluyor. Akuamarin’in açık renk tonu, tüm cilt rengini gevşetir ve tüm değerli metallerle uyumludur. Birçok akuamarin taşı neredeyse kapanımlardan arınmıştır ve parıltıları vitrözdür .

Akumarin Özellikleri

Akumarin Özellikleri

Akuamarin boşluklar, granit pegmatit , çakılların alüvyon yatakları ve bazen akarsu çakıllarında sıklıkla bulunur. Bazı pegmatitteki berily kristalleri 30 feet’e kadar çok büyük boyutlara kadar büyür. 3 fit aya kadar olan akuamarin kristalleri aslında nadir değildir. En kaliteli taşlar, birkaç kilo ağırlığında kristallerin bulunduğu Brezilya’dan geliyor . Akvaryumda bulunan diğer yerler Sovyetler Birliği, Madagaskar (koyu mavi çeşitlerin bulunduğu yer), Amerika Birleşik Devletleri, Afganistan, Pakistan, Hindistan ve Nijerya’dır.
aquamarine.jpg
Bir akuamarin için en yaygın kesim zümrüt türü, ardından oval veya armut şeklinde kesimler. Kesmek nispeten kolay bir taştır ve kesiciler yeni formlarla deneme yaparken yenilikçi şekillerde sıklıkla bulunurlar. Sertlik ölçeğinde 7.5 ila 8 arasında bir orana sahiptir ve bu da giymek için oldukça dayanıklı bir taştır. Birkaç karattan on karate kadar geniş akuamarin taşları nispeten yaygındır. Birkaç karat ağırlığında olan zengin mavi taşlar son derece değerlidir. Bazen, 1000’den fazla aralık aralığında bitmiş değerli taşlar üretmek için yeterince büyük yerlerde akuamarinler bulunur. Değerli taşlar hakkında harika olan, geniş fiyat aralığının hemen hemen herkes tarafından kullanılabilir olmasını sağlamasıdır.
Akuamarin Mücevherinin Bakımı

Akuamarin mücevherinizi temizlemenin en iyi yolu düz, ılık sabunlu su (hafif sıvı sabun kullanarak) ve eski bir diş fırçasıdır. Taşı yıkadıktan sonra, düz su ile iyice durduğunuzdan emin olun. Termal şok tehlikelerini azaltmak için sıcak su yerine sıcak su kullanmaya özen gösterin. Alerjik reaksiyonlara neden olabilmeleri için enzim temizleyicileri ve deterjanlardan kaçınılmalıdır. Akuamarinin bir ultrasonik tankta temizlenmesi de önerilmemektedir. Ani sıcaklık değişiklikleri, buharda pişirme ve kozmetik, saç spreyi, parfüm veya ev kimyasallarıyla temasından kaçının. Akuamarinin Anlamına ve Kullanımına Giriş

Akuamarin, kristalin suların saflığını ve denizin canlandırmasını ve gevşemesini çağrıştırır. Yatıştırıcı, yatıştırıcı ve temizliktir ve gerçeğe ilham verir, güvenir ve bırakır. Eski zamanlarda, Akuamarin’in deniz kuyusunun hazinesi olduğuna inanılıyordu ve denizcilere iyi şans, korkusuzluk ve korunma tılsımı olarak kullanılıyordu. Aynı zamanda ebedi gençlik ve mutluluk taşı olarak görüldü. [Simmons, 49] Bugün, suyun yanında, suyun üzerinden veya yakınında bulunanların tümünü korur ve açık ve samimi iletişim kanallarını açar.

Akumarin Garnet Kolye

Akumarin Garnet Kolye

Akuamarin adı, “denizin suyu” anlamına gelen Latin aqua marinusundan geliyor ve onun parlayan okyanus benzeri rengine atıfta bulunuyor. Soluk mavi, şeffaf kristal Beryl ailesinin bir üyesidir. Onun rengi, bazen mavimsi yeşil, taşın kimyasal yapısında bulunan demir oksitlerden kaynaklanır. Eski aymacı, ayın etkisi altında olduğunu ve çok büyük manyetik etki gösteren bir orbun olduğunu düşünüyordu. Günümüzün kristal görünümlü destekçileri, yaklaşan olayları izlemek için bir Akuamarin kullanırken, ay arttıkça bunu yaparlar. Dahil demir oksitler üzerindeki ayın manyetizi, taşın öngörü yeteneğini güçlendirecektir.

Akuamarin, denize bağlı olan her şeyin yanısıra, suyun yüzeyinde yansıyan Cennet ile ilgili olanları da temsil eder. Gerçekliği gizli anlamları keşfetmeyi mümkün kılan, kendisini sınırsız şekilde yansıtan bir aynaya dönüşür. Simetrilerden oluşan bir taş olarak, meditasyon ve vahiy için elverişli bir şey, peygamberler, şamanlar, şifacılar ve mistiklerin taşıdır. Aynı zamanda ruhlarımızın karanlık derinliklerini, kendimizle ve diğerleriyle yüz yüze görüşmemizi sağlar. [Megemont, 31-32]

Berilyum, yeşil zümrüt, sarı Heliodor ve Golden Beryl, pembe Morganit, Kırmızı Beril veya Bixbite ve renksiz çeşit Goshenite gibi mücevherler olarak kullanılan diğer renklerde Beril ailesini oluşturuyor olsa da, Aquamarin, Beryl’in mavi çeşididir.

Akuamarin Mavi Beril
Akuamarin Mavi Beril

metafiziksel kullanımlar Akuamarin Kullanımı ve Amaçları – Genel Bakış

Boğaz çakrasına eşlik eden Aquamarin, konuşma korkusunun üstesinden gelmeye yardımcı olur ve öğretmenler ve her türden sunum yapan kişiler için mükemmel bir taştır. Konuşmacıları, kendi gerçekleri, bilgelikleri ve duygularından tam olarak haberdar oldukları ve açık ve inançla ifade edebilen bir bilinç aşamasına kadar rahatlar. Ayrıca zor durumlarda zorla açıkça ve öfke olmadan konuşma olanağı tanır. [Simmons, 49] [Ahsian, 50]

Akuamarin entelektüel akıl yürütme süreçlerini hızlandırır ve hızlı tepki verme becerisini geliştirir. Bu, yalnızca fiziksel dünyayla değil, aynı zamanda kendisi hakkında öğrenme yoluyla yenilmez bir hale getirir. [Melody, 128] Azim, disiplin ve hafif yüreklilik saglar. [Gienger, 16]

Akuamarin, dünyaya hizmet idealini ve iyileşmeye uyumlu bir insanlığın gelişimini teşvik eder. Nazik ve merhametli bir enerji yayar, kişilerin eylemlerine karşı ılımlılığı ve sorumluluğu geliştirir. Yargılayıcı insanlara daha hoşgörülü olmaya ilham verir ve emri bulma sorumluluğu altındaki kişilere yardımcı olur. [Melody, 129] [Hall, 68]